Energirenovering af et hus (1)

Opnå stor besparelse ved energiforbedring af boligen

Realkredit Danmark har udarbejdet en analyse med det formål at undersøge de årlige omkostninger for parcelhuse med forskellige energimærkninger.

Et energieffektivt parcelhus på 140 m2 med fjernvarme og energimærke A2020 koster fra 2.600 kr. om året til varmt vand og varme.

Et energitungt hus med energimærke G og opvarmet med olie koster derimod op til 53.050 kr. om året.

"For boligejerne kan der være en betydelig privatøkonomisk gevinst ved energirenoveringer. Her bør man især forholde sig til, hvor hurtigt en eventuel energiforbedring tjener sig selv hjem – altså investeringen holdt op imod den løbende lavere energiregning samt den nytteværdi, som energiforbedringen kan bidrage til," konstaterer cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Realkredit Danmark i analysen.

Årlige Udgifter Til Varme Og Varmt Vand i parcelhus
Mulig Yderligere Huskøb Ved Energibesparelse

Realkredit Danmark har desuden regnet på, hvilket yderligere beløb familier kan købe hus for, hvis der er tale om en mere energieffektiv bolig.

Besparelsen ved at gå fra et C- til et A-mærket hus på 140 m2 svarer til, at man kan købe et hus, der er omkring 145.000 kr. dyrere og stadig have samme rådighedsbeløb.

Ved et spring fra et G-mærket hus til et A2010-hus giver det mulighed for at købe et hus, der koster 655.000 kr. mere med samme rådighedsbeløb.

Her kan du læse konklusionen af analysen fra Realkredit Danmark.

Kilde: Realkredit Danmark, SparEnergi.dk og FINANS

Udfyld formularen
og vi kontakter dig inden for 24 timer