Energimærket viser hvor du kan forbedre dit energiforbrug

 • Vores energikonsulenter synliggør energiforbruget og giver forslag til energiforbedringer
 • Energimærket udarbejdes af vores uvildige specialister, som er effektive og arbejder efter høje kvalitetskrav

Du kan nemt og uforpligtende bestille her på siden eller kontakte en afdeling

Hvad er et energimærke?

Et energimærke er en rapport, som oplyser om en ejendoms energimæssige tilstand. Her bliver din boligs energiforbrug opstillet i en rangliste fra A til G (A = mest energivenligt, G = mindst energivenligt). Energimærkningen på boliger minder meget om den energimærkning, som vi kender fra hårde hvidevarer, elpærer og lignende elektroniske genstande. Energimærker har to formål:

 • at synliggøre bygningens energiforbrug på basis af sammenlignelige parametre og fungere som en varedeklaration, når en bygning sælges eller udlejes. Energimærkning giver derfor dig som køber et indblik i, hvor energiøkonomisk det givende hus er, og hvad du kan forvente at skulle betale for at opvarme og ventilere boligen.
 • at give et overblik over energimæssige forbedringer, som er rentable at gennemføre: Hvad de går ud på? Hvad de koster at gennemføre? Hvor stor en energibesparelse der kan opnås på el- og varmeregningen?

Det er vigtigt at du får dit energimærke fra et certificeret energimærkningsfirma som f.eks. Botjek.

Energimærkningen giver desuden forslag til forbedringer, som bør gennemføres i forbindelse med renoveringer og ombygninger, og som kan være med til at gøre boligen mere energivenlig og forbedre husets energiklasse. Det giver køber mulighed for at vurdere boligens energimæssige tilstand, før der laves en købsaftale.

I energimærkningsrapporten vil du på baggrund af forslag til energimæssige forbedringer få et klart overblik over, hvor meget du muligvis skal investere i boligen efter køb og dermed vurdere, om du har fået det bedst mulige tilbud.

Hvor længe er et energimærke gyldigt?

Det er vigtigt med en gyldig energimærkning. En energimærkning af boligen gælder i 10 år. Energimærket må gerne genbruges inden for denne periode, hvis boligen skal sælges igen. Det vil sige, at selvom boligen sælges videre inden for denne periode, vil energimærket fortsat være gyldigt.

Har du foretaget en energirenovering på huset, der påvirker boligens energiforbrug, mister energimærket dog sin gyldighed, og det er dermed nødvendigt at få det fornyet. Ved at lave energiforbedringer i boligen, er det til gengæld muligt at forbedre energimærket og husets energiklasse. Skal du have et gyldigt energimærke? Så kontakt os endelig - vi har mange års erfaring, hvilket gør at vi kan give dig konkrete anbefalinger til, hvordan du kan gøre dit hjem mere energivenligt, og dermed spare penge på udgifter.

Brug energimærket til at forbedre dit energiforbrug

Med et energimærke får du et klart billede af boligens energimæssige stand, og hvilke energiforbedringer du kan foretage i boligen for at forbedre boligens energiforbrug og dermed forbedre energimærket og energiklassen på huset.

Et forbedret energiforbrug kan for det første resultere i store energibesparelser, bidrage til en forbedring af boligens indeklima og reducere CO2-udledningen.

Skal du sælge dit hus, kan energiforbedringer og et bedre energimærke og energiklasse også være med til at øge husets værdi og husets salgspris. Et hus med en god energiklasse og et godt energimærke, er ofte mere attraktiv hos potentielle købere, hvilket kan være medvirkende til, at huset bliver solgt hurtigere.

Energimærket kan således både bruges som et redskab til at forbedre boligens energiforbrug og som et salgsargument, når boligen skal sælges.

Bestil energimærke

Herunder kan du udfylde vores kontatkformular med få standard informationer om dig og din bolig, og så vil vi hurtigst muligt vende tilbage med et uforpligtende tilbud.

Du kan også bestille energimærkning online, hvorefter vi kommer ud og vurdere din bolig, og du kan stå med rapporten blot 48 timer efter, vi har beset din bolig.

Vi er tilgængelig i hverdage mellem kl. 9-15 og ellers vender vi tilbage inden for 24 timer.

Vælg et af vores mest populære produkter

Tilstandsrapport

Få tjekket tilstanden på din bolig, og få styr på skaderne

LÆS MERE

Eleftersyn

Vores el-tekniker gennemgår din ejendom, og du undgår overraskelser

LÆS MERE

Energimærke

Vi synliggør energiforbruget, og giver forslag til forbedringer

LÆS MERE

Pakkeløsning

Få det du har brug for i én samlet pakke:

 • Tilstandsrapport
 • Eleftersyn
 • Energimærke

LÆS MERE

Hvad er et godt energimærke?

Et godt energimærke er en pålidelig indikator for en boligs høje energieffektivitet og lavt energiforbrug. Her er nogle nøgletræk ved et godt energimærke, der trækker inspiration fra Bolius:

Høj energieffektivitet: Et godt energimærke, typisk i kategorierne A2020 til B, signalerer, at boligen er blandt de mest energieffektive på markedet. Dette betyder, at den kræver minimal energi til opvarmning og ventilation.

Lavt energiforbrug: Boligen forbruger relativt lidt energi til opvarmning og ventilation i forhold til dens størrelse og formål. Dette oversættes til betydelige besparelser på energiomkostningerne for boligejeren.

Effektive varmekilder: Et godt energimærke kan også indikere, at boligen har en effektiv varmekilde, såsom en moderne varmepumpe eller solcelleanlæg, der hjælper med at opretholde en behagelig indendørstemperatur med minimalt energiforbrug.

Moderne vinduer og døre: Et godt energimærke kan også skyldes moderne vinduer og døre med energieffektive glas, der minimerer varmetab og øger komforten i boligen.

Potentiale for besparelser: Rapporten indeholder ofte forslag til yderligere energiforbedringer, som boligejeren kan implementere for at forbedre energieffektiviteten yderligere og opnå endnu større besparelser på energiregningen.

Lav CO2-udledning: Et godt energimærke indikerer normalt også en lav CO2-udledning fra boligen, hvilket er positivt for miljøet og bidrager til en bæredygtig livsstil.

Attraktiv markedsværdi: Boliger med et godt energimærke er ofte mere værdifulde på markedet, da de appellerer til købere, der søger energieffektive løsninger og potentiale for økonomiske besparelser på lang sigt.

Hvem står for energimærkning af boliger?

Energimærkning af boliger udføres af certificerede energikonsulenter eller energimærkningsfirmaer. Vores professionelle energikonsulenter har gennemgået uddannelse og træning i at vurdere en bygnings energieffektivitet, og udstede energimærker i overensstemmelse med gældende lovgivning og standarder.

Certificerede energikonsulenter og energimærkningsfirmaer har fået tildelt en certificering af relevante myndigheder eller organisationer, såsom Energistyrelsen eller Dansk Standard.

Hos Botjek får vi vores certificering af Energistyrelsen og bliver kontrolleret af byggeriets kvalitetskontrol. Dette sikrer, at konsulenten og firmaet har den nødvendige ekspertise og viden til at udføre korrekte og pålidelige energimærkninger af boliger.

Når du ønsker at få udført energimærkning af din bolig, kan du kontakte et certificeret energimærkningsfirma som Botjek, der er godkendt til denne opgave. Vi vil gennemføre en grundig evaluering af din boligs energimæssige tilstand, og udstede det påkrævede energimærke, samt komme med en beskrivelse af vores anbefalinger til energiforbedringer.

Det er vigtigt at vælge en pålidelig og certificeret professionel til energimærkningen for at sikre, at resultatet er nøjagtigt og opfylder de lovmæssige krav og standarder.

Kontakt os for en uforpligtende snak

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt.
I hverdage mellem kl. 9-15 eller inden for 24 timer.


Høj kundetilfredshed
TrustScore på 4,5. Kunderne vurderer vi leverer en fremragende ydelse.
Høj kvalitet
Vi lever op til byggeriets kvalitetskontrol og yder professionel og uvildig rådgivning.
Hurtig levering
Vi kontakter dig inden for 24 timer og kommer ud til dig inden for 5 hverdage.

Få et uforpligtende tilbud indenfor 24 timer

Hvem har ansvaret for at få et energimærke?

Energimærkning af en bolig eller ejendom skal normalt arrangeres og betales af ejeren af ejendommen. Dette betyder, at det er boligejeren eller ejendommens ejer, der har ansvaret for at kontakte og samarbejde med en certificeret energikonsulent eller et energimærkningsfirma for at få udført energimærkningen.

Det er vigtigt at bemærke, at energimærkning af boliger er påkrævet i visse situationer ifølge dansk lovgivning. For eksempel skal energimærkning udføres, når en bolig sælges eller udlejes, og i visse tilfælde ved større renoveringer eller ombygninger.

Derfor er det normalt ejeren af boligen eller ejendommen, der skal tage initiativet til at arrangere og betale for energimærkningen for at sikre overholdelse af de relevante love og bestemmelser.

Lov om energimærkning

Det er lovpligtigt at få udarbejdet et energimærke i forbindelse med salg eller udlejning af byggerier, så køber eller lejer kan få et sammenligneligt billede af bygningens energiforbrug og energimæssige tilstand. Det er sælger, der har ansvar for at få en energimærkning af huset, inden boligen sættes til salg, og som skal sørge for, at køber får udleveret denne.

Hvis boligen af en eller anden grund ikke har fået et energimærke inden handlen, kan køber inden for en rimelig frist – dvs. normalt mellem 6 og 12 måneder efter handlen er indgået – kræve, at sælger skal betale for en energimærkning.

Rapporten bag energimærkningen er udfærdiget således, at det er nemt for potentielle købere at sammenligne bygninger på tværs af bogstaverne (ranglisten inden for energimærkning) og dermed få et rimelig korrekt billede af ens kommende forbrug, hvad angår opvarmning og elforbrug.

Den lovpligtige energimærkning gælder alle enfamiliehuse, rækkehuse, flerfamiliehuse og stuehuse til landbrugsbygninger, offentlige bygninger og bygninger til handel og service.

Skal du bygge nyt hus, skal du også sørge for at få en energimærkning af huset. Det er et krav, at alle nybyggerier over 60 m2 har et energimærke. Hvis ansøgningen om byggetilladelsen er indsendt til kommunen den 1. april 2006 eller senere, skal bygningen have en energimærkning inden færdigmelding til kommunen.

Hvis huset ikke har fået en energimærkning rettidigt, kan boligen ikke få en energimærkning uden en bygningsgennemgang. Det er desuden et krav, at der skal foreligge et energimærke, for at boligen kan få tilladelse til ibrugtagning.

Pr. 1/9-2021 har Energistyrelsen indført nye rapporter til energimærket. Her kan du se, hvad der er bedst af et energimærke A eller F, læse forklaring af ændringerne og se et eksempel på, hvilke informationer det nye energimærke indeholder.

Hvor er energimærkning ikke nødvendigt?

Der er enkelte bygninger, der ikke kræver energimærkning - uanset registrering i BBR.

Det drejer sig om:

 • sommerhuse
 • bygninger, der købes med henblik på nedrivning
 • fritliggende boliger, der er mindre end 60 m2
 • bygninger, hvor man ikke kan udarbejde en retvisende energiberegning pga. væsentlige mangler i varmeanlæg eller klimaskærm
 • bygninger, der er fredede

Hvis du bygger et nyt hus, skal bygningen dog altid energimærkes, inden du må tage den i brug.

Inden byggeriet går i gang, skal du ligeledes have udarbejdet en energirammeberegning, som du kan vedlægge byggeansøgningen til kommunen.

Når byggeriet så er færdigt, skal du have udarbejdet den egentlige energimærkning.

Dette energimærke er et tjek, der foretages for at sikre sig, at der er blevet bygget det, som oprindeligt blev godkendt i henhold til energirammeberegningen.

Sådan foregår det når vi hjælper med at sælge din bolig

Bestil online eller kontakt os

Udfyld vores kontaktformular, bestil online eller kontakt din lokale afdeling

Vi rykker ud til dig

Vi kommer herefter på besøg hos dig, når det passer bedst

Modtagelse af rapport

Du modtager rapporten inden for 48 timer efter vi har været ude ved dig

Klar til salg

Du er nu klar til at sælge din bolig og kan være sikker på, at rapporten opfylder alle krav

Professionel energimærkning af boliger til fast pris

En energimærkning må kun udarbejdes af energikonsulenter i certificerede energimærkningsfirmaer, som er godkendt af Energistyrelsen til at gennemføre energimærkning af huse.

Hos Botjek finder du et stærkt team af certificerede energikonsulenter, der har specialiseret sig i at udarbejde energimærker til boliger og herunder energimærker til enfamiliehuse, etageejendomme og nybyggeri.

Botjek har afdelinger fordelt over hele Danmark, og du er derfor garanteret energikonsulenter, der har et stort kendskab til afdelingens lokalområder.

Tag kontakt til os, hvis du ønsker en attraktiv, fast pris på energimærkning af din bolig.

Energimærkningen bliver altid udført af professionelle fagfolk, der har mange års erfaring med energimærkning i dit lokalområde.

Energimærke til din boligtype

Der gælder forskellige regler alt efter, hvilken type bolig du skal have en energimærkning til.
Vi leverer rapporter af høj kvalitet til mange forskellige typer boliger.

Automatmærket: Energimærkning uden bygningsgennemgang

Pr. 1. marts 2011 trådte en ny bekendtgørelse om energimærker i kraft. Denne bekendtgørelse gjorde det bl.a. muligt at få gennemført en energimærkning uden bygningsgennemgang – dette kaldes også et "automatmærke".

Hvis din ejendom opfylder følgende kriterier, kan du få udarbejdet et automatmærke:

 • Din ejendom er et fritliggende enfamiliehus, stuehus til landbrugsejendom eller række/kædehus med lodret adskillelse
 • Varmeforsyningen i din ejendom er enten naturgas, olie, fjernvarme, el (herunder varmepumper) og ellers biobrændsel med centralvarmeanlæg. I forbindelse med automatmærke tages der således ikke hensyn til supplerende varmeanlæg som solvarme og brændeovn. 
 • Derudover må bygningen ikke have været underkastet omfattende ombygninger, der påvirker den energimæssige ydeevne.
 • Din ejendom er opført efter 1. januar i kalenderåret 25 år inden energimærkningen finder sted

I modsætning til typisk energimærkning udarbejdes automatmærket altså udelukkende på baggrund af ejerens oplysninger.

Automatmærket informerer om bygningens energimæssige stand i henhold til bygningsreglementet på opførelsestidspunktet.

Det betyder også, at hvis du sidder i et hus, hvor der er foretaget væsentlige energimæssige forbedringer af huset siden opførelsen, anbefaler vi, at I får foretaget en almindelig energimærkning.

Det siger vores kunder om os

"Fantastisk kompetente og behagelige eksperter til såvel tilstandsrapport, energimærke samt elinstallationsrapport. Bedre repræsentanter til disse opgaver kunne jeg ikke ønske mig. Super tilfredshed herfra med tusinde tak."

Erling Bo - 30-03-2022

"De 2 konsulenter der foretog analyse og skrev rapport var utroligt behagelige mennesker. Begge var punktlige, hjælpsomme, venlige, forklarende - både under undersøgelsen og ved gennemgang af rapporter, - og med god humoristisk sans var besøget både lærerigt og nemt."

Alan K Hueg - 30-03-2022

"Vi har fået lavet tre rapporter hos jer, af tre fagligt dygtige konsulenter, som samtidigt var yderst behagelige at være sammen med. I må have en god ansættelsespolitik, siden det er lykkes jer at ansætte så gode medarbejdere."

John Ib - 30-03-2022

"Professionelt, alle aftaler blev overholdt, sympatiske og hjælpsomme medarbejdere hele vejen."

Helle Søgaard - 31-03-2022

"Seriøs gennemgang af ejendommen med gode svar på de fejl, der blev konstateret. Behagelige mennesker at have besøg af."

Steen Dahlgaard - 31-03-2022

"Grundig gennemgang af huset. Ordentlig, venlig og seriøs tilgang. Fin og reel tilbagemelding efter tilstandsrapporten var gennemført."

Ingrid Tast - 31-03-2022

"Super service fra start til slut med tilstandsrapporten, både fra jer på kontoret og til dem der var ude i huset at lave rapporten. Så super god oplevelse."

Lars Larsen - 30-03-2022

"Meget behagelige og kompetente konsulenter, der viste stor respekt for vores ejendom på en tillidsvækkende måde."

Hanne - 30-03-2022

"Konsulenten optrådte professionelt og kundevenligt. Han var god til at forklare sig og det gav en tryghed."

Eva Søndberg - 30-03-2022

"Sød og rar medarbejder som har været hos os 2 gange, punktlig og påpasselig. Alt i alt en rigtig god oplevelse, får de bedste anbefalinger herfra."

Trine Støttrup Holmberg - 30-03-2022

"Rigtig venlig og behagelig service lige fra første kontakt med jeres kontor og helt frem til begge konsulenter havde været på ejendommen. Mine bedste anbefalinger sendes jeres vej."

Astrid Barslund - 30-03-2022

"Jeg er bare så positiv overrasket over hele forløbet! Vi havde brug for alle rapporter lynhurtig og vi fik dem på 4 dage! Konsulenterne var så imødekommende, professionelle og rare at byde indenfor i ens hjem! Bare en helt igennem fantastisk oplevelse."

Jeanette Kjær - 23-01-2021

"I har leveret en hurtig og yderst professionel service, hvor jeg fik rigtig gode forklaringer på mine spørgsmål - og hvor jeg for det meste faktisk ikke behøvede at spørge. Jeres konsulenter kom selv med den relevante information og forklaring. Verdensklasse - og derfor er I allerede anbefalet til en god ven."

Ole, Ølstykke - 11-02-2021

"Jeg fik bare en god fornemmelse af professionalisme, og at de bygningssagkyndige var til at snakke med, og de var gode til at forklare, hvorfor det ene og hvorfor det andet - og om udbedringer overhovedet ville kunne indtjene sig."

Lars Rud - 09-02-2021

"Kort tid fra bestilling til besigtigelse af huset. Hurtig aflevering af rapport efter besigtigelse. Kommer til tiden. God info inden besøg på mail samt ved ankomst."

Morten Smith - 16-01-2021

"To super behagelige konsulenter. Vores varmeste tak og anbefalinger af Lars og Thomas fra Botjek. Virkelig en god oplevelse og håber at den gode tilbagemelding kommer til dem. MEGET behagelige fyre!!"

Anette og Peter - 28-02-2021

"Kort og godt blev aftaler indgået hurtig - aftaler blev overholdt - kommunikationen var klar og tydelig."

Per Bonnichsen - 18-01-2021

"God, hurtig, professionel og effektiv håndtering, og meget hurtig til at lave rapporterne - de kom samme dag."

Anette & Jan Seerup - 11-02-2021

"Utroligt venlige personer, der kom ud til os. Og de havde virkelig styr på tingene og var meget grundige."

Susanne Isaksen - 12-02-2021

"De to der var her, var rigtigt flinke og hjælpsomme. Deres rapporter gav et realistisk billede af vores hus. De gav os også nogle gode råd."

Maria Søgaard - 01-03-2021

"Professionelle, kompetente, empatiske og effektive personer, der udførte tilstands- og elrapporter."

Hanne og Erik Ravn - 09-02-2021

"Jeres konsulent arbejdede professionelt. Han forklarede hvad han lavede og svarede fyldestgørende på vore spørgsmål."

Jørgen Kristensen - 21-01-2021

"Botjek var fra start til slut informative, ordholden og professionelle i alt, hvad Botjek foretog sig."

Elin Fogh Melvang - 28-01-2021

"Alle aftaler overholdt. Kom til tiden. God gennemgang efter besøg med mundtlige kommentarer på gule og røde markeringer."

Ole Taankvist - 09-02-2021

"Det at få undersøgt og "bedømt" ens ejendom kan godt være lidt betænkeligt, men vi oplevede ikke noget negativt. Det hele foregik fornuftigt roligt og blev gjort grundigt, så vi er godt tilfredse."

Hans Peter Phillip - 25-02-2021

"Seriøse, venlige og informative konsulenter. Vi følte os meget trygge i processen. Kan kun sige positive ting om "vores" to konsulenter."

Jørn Fritz - 29-01-2021

"Byggeteknikeren var meget positiv og venlig samt gav sig tid til at forklare emner på boligen på en let forståelig måde."

Steen Pøhlsgaard - 20-01-2021

"Super hurtig behandling og meget venlig og ordentlig hjælp i forhold til diverse dokumenter."

Tine Agerskov - 01-03-2021

"Alt i alt en god oplevelse med tilstandsrapport og el-rapport. Professionelle og flinke folk og en god dialog om, hvad der skulle laves."

Ole Pedersen - 22-01-2021

"Syntes bare at I er så hjælpsomme, selvom det sikkert er "dumme" spørgsmål, der stilles. Desuden føler jeg at I har styr på det, og IKKE springer over hvor gærdet er lavest. Man føler sig godt behandlet og tryg i jeres hænder."

John Benny - 26-01-2021

"Det var en god oplevelse - også fordi vi ikke har prøvet det før. Han gik stille og roligt rundt og var god til at besvare vores spørgsmål til de forskellige ting."

Frank Vinther - 18-02-2021

"Jeg var her selv og er selv faglært. Synes de 2 personer var meget kompetente og vi fik en god snak om tingene."

Peter Madsen Greve - 19-01-2021

"Meget kompetent medarbejder, som gav sig tid til at forklare og som var venlig og respektfuld under sit besøg. Det fremstår som et seriøst foretagende, hvor man kan have tillid til det arbejde, der udføres. Det gælder også omvendt når man så skal købe nyt hus. At man ved tingene er grundigt gennemgået."

Marlene Gudmann - 02-02-2021

"Meget professionelt personale, der var super grundige i gennemgangen af huset. Og så var de søde og venlige. Prisen var god. Vil give dem mine varmeste anbefalinger."

Stine og Jacob - 06-02-2021

"Den byggesagkyndige var meget behagelig og professionel under sit besøg. Han forklarede fint manglerne."

Rasmus Andersen - 25-02-2021

"Der var ikke den store forstyrrelse i vores hverdag. Hvis vi spurgte om noget, fik vi svar. Efter udarbejdelsen af rapporten blev vi orienteret om, hvorfor vi fik nogle "k"-er. Det var rigtigt dejligt."

Sanne Boiskau - 01-02-2020

"En saglig og faglig god oplevelse."

Anders Kyllingsbæk - 07-02-2020

"Professionelt forløb med de berørte parter."

Henrik Walter - 06-02-2020

"Alt gik super fint, alle aftaler blev holdt. God service ved gennemgang efter udarbejdelse af tilstandsrapport."

Lone Høhrmann - 22-03-2020

"Grundig gennemgang af sympatiske konsulenter."

Bent Hansen - 23-02-2020

"Venlig konsulent og omhyggelig gennemgang af boligen."

Ingelise Holmsgaard - 14-02-2020

"Vores oplevelse er, at det blev udført meget professionelt, og med en virkelig god forklaring på skaderne. Ligeledes følte vi os trygge i, hvilke skader som vi skal udbedre, og hvilke vi ikke behøver inden salget."

Marice Charlotte - 03-06-2020

"Kompetente og venlige medarbejdere med tid til at forklare tingene, vi spurgte ind til."

Aase Louise - 05-02-2020

"Flinke folk med stor faglig viden."

Frank Blicher - 22-02-2020

"Dem der var hos os, var meget dygtige og grundige. De var også gode til at forklare."

Mette Lundegaard - 06-02-2020

"Jeg blev kontaktet hurtigt. Det var muligt at I selv hentede nøgle ved mægler, så jeg ikke behøvede være på adressen. 4 timer efter sidste planlagte tid modtog jeg alle 3 rapporter, det kalder jeg hurtig og effektiv service.

Pia Jeppesen - 06-06-2020

"Utroligt flinke og effektive konsulenter med godt humør, og havde man spørgsmål fik man et godt og forståeligt svar man kunne bruge til noget."

Anton Peter - 24-05-2020

"Fin forklaring inden udarbejdelsen og fyldestgørende information efterfølgende. Behagelig personlighed."

Maja Nørdrup - 05-06-2020

"En meget personlig og behagelig kontakt med fornuftige forklaringer til bedømmelserne, samt med anvisning til løsninger på problemerne."

Erik Toft Jensen - 13-06-2020

"De to mænd fra Botjek var yderst behagelige og var meget forklarende."

Sidsel Grønn - 29-01-2020

"Begge konsulenter virkede meget erfarne indenfor fagområderne. God mundtlig og skriftlig formidling. Rapporter stemmer overens med, hvad jeg blev orienteret om efter endt gennemgang. God rådgivning i relation til observerede mangler og denne rådgivning lægger et godt grundlag for prioritering af min udbedring af fejl og mangler."

Kristian, Hillerød - 10-02-2020

"God og faglig orientering i undersøgelsens forløb - behagelige konsulenter."

Inge Nørgaard - 29-01-2020

"Personlig og professionel. Kundeservice når det er bedst."

Maria Wivel - 18-02-2020

"Det er første gang vi prøver dette, og jeres konsulent satte sig ned med os og fortalte os, hvordan det foregik trin for trin og tog os med gennem hele processen, og gav sig god tid til at svare på de spørgsmål vi måtte have. En rigtig god oplevelse."

Christina Milbrat - 13-02-2020

"Ukompliceret proces, hurtig rapportering, fin udnyttelse af digitale muligheder."

Svend Mertz - 05-06-2020

"Både konsulenten på el- og tilstandsrapporten var grundige og ordentlige. De kunne på redelig vis argumentere for de ting, de påpegede."

Søren Bo Husum - 25-02-2020

"God respons fra starten. Hurtig fremsendelse af materiale, der skulle udfyldes. Flinke og rare personer, der kom og lavede de 3 rapporter. Tak for god behandling."

Lene Kristiansen - 19-02-2020

"Hjælpsom og punktlig konsulent, som udarbejdede rapporter meget hurtigt efter besøg. Derudover god hjælp fra administration ift. at aftale nyt møde (fik udarbejdet en kladde på tilstandsrapport oprindeligt)."

Henrik Sigmer - 07-06-2020

Energimærke A eller Energimærke F - Hvad betyder Energimærkerne?

 • Energimærke A er den bedste placering på skalaen for energimærker. Bygninger med energimærke A har med andre ord det laveste energiforbrug og er energiøkonomisk det bedste byggeri. Siden ordningen blev etableret i 1998 er der kommet 3 nye energimærkninger herunder Energimærker A2020, A2015 og A2010.
  • Energimærke A2020: Lever op til de krav der eksisterer for Energimærkning A i 2020
  • Energimærke A2015: Lever op til de krav der eksisterer for Energimærkning A i 2015
  • Energimærke A2010: Lever op til de krav der eksisterer for Energimærkning A i 2010

 • Energimærke B er den næstbedste placering for energimærkning af bygninger.
 • Energimærke C er den tredjebedste energimærkning af bygninger og boliger og er ligeledes med B en indikator for, at huset har en god energimæssig kvalitet, der dog – naturligvis – stadig er ringere end energimærke A og B.
 • Energimærke D er stadig blandt de bedre energimærker. A-D er energimærkning, der tidligere var mærket A med x antal plusser.
 • Energimærke E er væsentligt mindre energieffektivt og energiøkonomisk.
 • Energimærke F er blandt de værste energimærkning i EU.
 • Energimærke G er den dårligste energimærkning et byggeri kan få.

Denne energimærkning bruges på samme måde på fx hårde hvidevarer. Du kan læse mere om gældende regler og krav på Energistyrelsens hjemmeside, og hvis du ønsker at læse mere om energimærkning specifikt af bygninger og erhvervsejendomme, kan du læse mere om dette under vores erhvervssektion.

Viden og råd

Renovering

Nybyggeri

Køberrådgivning

Hvad er en byggerådgiver?

Uvildig rådgivning om byggeteknik, lovgivning og markedsforhold.
Læs mere

Energibesparelse

Energirenovering

Energioptimering

Energirenovering – hvad kan betale sig?

Tænk altid energi ind, når der bygges om eller renoveres.
Læs mere