Renovering og energioptimering

Hvad er et energimærke?
Et energimærke er en rapport, som oplyser om en ejendoms energimæssige tilstand. Energimærker har to formål:
- at synliggøre bygningens energiforbrug på basis af sammenlignelige parametre og fungere som en varedeklaration, når en bygning sælges eller udlejes
- at give et overblik over energimæssige forbedringer, som er rentable at gennemføre: Hvad de går ud på? Hvad de koster at gennemføre? Hvor stor en energibesparelse der kan opnås på el- og varmeregningen?
Energimærkningen giver desuden forslag til forbedringer, som bør gennemføres i forbindelse med renoveringer og ombygninger. Det giver køber mulighed for at vurdere boligens energimæssige tilstand, før der laves en købsaftale.
Skal du have et energimærke?
Det er lovpligtigt at få udarbejdet et energimærke i forbindelse med salg eller udlejning af byggerier, så køber eller lejer kan få et sammenligneligt billede af bygningens energiforbrug.
Dette gælder alle enfamiliehuse, rækkehuse, flerfamiliehuse og stuehuse til landbrugsbygninger, offentlige bygninger og bygninger til handel og service.

Sådan foregår det når vi hjælper med at sælge din bolig

Bestil online eller kontakt os
Udfyld vores kontaktformular, bestil online eller kontakt din lokale afdeling

Vi rykker ud til dig
Vi kommer herefter på besøg hos dig, når det passer bedst

Modtagelse af rapport
Du modtager rapporten inden for 48 timer efter vi har været ude ved dig

Klar til salg
Du er nu klar til at sælge din bolig og kan være sikker på, at rapporten opfylder alle krav
Hvor er energimærker ikke nødvendige?
Der er enkelte bygninger, der ikke kræver energimærkning - uanset registrering i BBR.
Det drejer sig om:
- Sommerhuse
- Bygninger, der købes med henblik på nedrivning
- Fritliggende beboelser, der er mindre end 60 m2
- Bygninger, hvor der ikke kan udarbejdes en retvisende energiberegning pga. væsentlige mangler i varmeanlæg eller klimaskærm
- Bygninger, der er fredede
Hvis du bygger nyt hus, skal bygningen energimærkes, inden du må tage den i brug. Inden byggeriet går i gang, skal du have udarbejdet en energirammeberegning, der skal vedlægges byggeansøgningen til kommunen.
Når byggeriet så står færdigt, skal du have udarbejdet det egentlige energimærke. Energimærket er her et tjek af, at der er blevet bygget det, som er godkendt i henhold til energirammeberegningen.
Udfyld formularen
og vi kontakter dig inden for 24 timer


Selvom en energimærkning kun er lovpligtig i forbindelse med nybyggeri og boligsalg, kan den være god at få udarbejdet, hvis du står over for en renovering eller ombygning.
Energimærket giver dig nemlig et helt præcist billede af din ejendoms energimæssige stand. Samtidig giver det dig et klart overblik over, hvilke energimæssige forbedringer du bør gennemføre – og ikke mindst hvor meget du kan nedbringe dit energiforbrug.
Vælg et af vores mest populære produkter
Det siger vores kunder om os
Energimærkning uden bygningsgennemgang
Pr. 1. marts 2011 trådte en ny bekendtgørelse om energimærker i kraft. Der blev indført mulighed for at gennemføre en mærkning uden bygningsgennemgang – også kaldet et "automatmærke". Der kan udarbejdes et automatmærke, hvis ejendommen opfylder følgende kriterier:
- Ejendommen skal være et fritliggende enfamiliehus, stuehus til landbrugsejendom, række- eller kædehus med lodret adskillelse
-Ejendommen skal være opført efter 1. januar i kalenderåret 25 år inden energimærkningen finder sted
-Varmeforsyningen i ejendommen skal være naturgas, olie, fjernvarme, el (herunder varmepumper) ellers biobrændsel med centralvarmeanlæg. Der tages således ikke hensyn til supplerende varmeanlæg som solvarme, brændeovn og lignende
Automatmærket udarbejdes udelukkende på baggrund af ejerens oplysninger og informerer om bygningens energimæssige stand i henhold til bygningsreglementet på opførelsestidspunktet. Er der foretaget væsentlige energimæssige forbedringer af huset siden opførelsen, anbefaler Botjek at der foretages en almindelig energimærkning.
Energimærker og gyldighed
Alle energimærker er gyldige i 10 år. Mærkeskalaen går fra A2020 til G og svarer til den, som kendes fra en række energiforbrugende produkter bl.a. hårde hvidevarer.
Du kan tjekke, hvilket energimærke din bolig er registreret med på Energistyrelsens side www.SparEnergi.dk.
Hvordan laves et energimærke
Når du får besøg af en energikonsulent, skal du udfylde et spørgeskema sammen med konsulenten.
Energikonsulenten vil bl.a. gerne have oplyst, om der er blevet hulmursisoleret i din ejertid eller om der er foretaget væsentlige om- og tilbygninger, hvor der i denne forbindelse er foretaget ekstra isolering. Desuden vil vi gerne se eventuelle tegninger og hulmursattester over ejendommen.
Energikonsulenten gennemgår din ejendoms varmeanlæg og isoleringsevnen for f.eks. ydervægge, vinduer, døre, lofter, gulve og varmeanlæg og måler hele bygningen op. På det grundlag beregnes bygningens energiforbrug under standardbetingelser for vejr, familiestørrelse, driftstider, forbrugsvaner m.v.
Det beregnede energiforbrug er en ret præcis indikator for bygningens energimæssige kvalitet. Det beregnede forbrug er ikke det samme som det faktiske forbrug, som naturligvis er stærkt afhængig af både vejret og de vaner, som bygningens bruger har. Nogle sparer på varmen, mens andre fyrer for åbne vinduer eller har huset fuld af teenagere, som bruger store mængder varmt vand.
Energimærket fortæller om bygningens kvalitet; ikke om måden, den bruges på, eller om vinteren var kold eller mild. Mærket bliver udarbejdet efter energikonsulentens besøg på baggrund af det indsamlede materiale og der sendes en færdig rapport til dig .
Skala for energimærker
A2020 er det laveste energiforbrug og G det højeste. Kun de bedste lavenergibygninger kan få A2015 og A2020. Med den nuværende enerigmærkningsskala er der en tydelig sammenhæng mellem bygningsreglementets krav for nyopførte bygninger og energimærkningsskalaen.
Er bygningen bygningsklasse 2020, vil energimærket være A2020, mens A2015 og A2010 modsvarer hhv. 2015- og 2010-niveau. Bygninger, der lever op til A2020, er såkaldte lavenergibygninger.
Læs mere om gældende regler og krav på Energistyrelsens hjemmeside.
Læs mere om energimærkning af bygninger og erhvervsejendomme under vores erhvervssektion.
Professionel energimærkning af boliger til fast pris
Hos Botjek har vi samlet et stærkt team af energikonsulenter, der er specialister i at udarbejde energimærker til boliger, herunder energimærke til enfamiliehuse, etageejendomme og nybyggeri. Vi har afdelinger fordelt over hele Danmark og har et stort kendskab til afdelingernes lokalområder.
Kontakt os, hvis du ønsker at få en attraktiv pris på energimærke til din bolig. Mærkningen bliver udført af professionelle fagfolk med mange års erfaring fra dit lokalområde.
Viden og råd

Hvad ændrede el-afgift betyder for dig

Energitjek til boligen er i høj kurs