Vedligeholdelsesplan til ejerforening, andelsbolig og boligforening

 • Har I overblik over fællesudgifterne de næste 10 år?
 • Hvilke reparationer er vigtige at foretage først for at undgå følgeskader?

Med en vedligeholdelsesplan har I overblik over bygningens stand og diverse fællesudgifter de næste 10 år

Udbytte ved en vedligeholdelsesplan:

 • Overblik over fællesudgifter de næste 10 år
 • Prioritering af vedligeholdelsesopgaver
 • Drifts- og økonomistyring på forkant = ingen uforudsete udgifter
 • Manglende vedligeholdelse koster mere end forebyggende vedligeholdelse
 • En vedligeholdt ejendom er mere værd – det fastholder eller øger ejendommens værdi
 • Klarhed over bygningsdelenes levetid og det optimale tidspunkt for renovering eller udskiftning

Er det altid nødvendigt at udarbejde en vedligeholdelsesplan?

Hvis du indgår i en ejerforening, en andelsbolig eller en bestyrelse for en boligforening, kender du formentlig allerede til de mange vedligeholdelsesopgaver, der er på enhver ejendom.

Det er nødvendigt at have en vedligeholdelsesplan for alle ejendomme, der ejes af foreninger, uanset om der er tale om mange rækkehuse eller blot en enkelt etageejendom.

En vedligeholdelsesplan er et arbejdsdokument, hvori der står informationer omkring ejendommens aktuelle og fremtidige tilstand. Planen udarbejdes på baggrund af en byggeteknisk gennemgang af ejendommens nuværende stand, og indeholder fotos af de bygningsmæssige forhold, du skal være særligt opmærksom på.

Med en fornuftig vedligeholdelsesplan kan du undgå, at nye skader eller følgeskader opstår i din ejendom, og dermed bevare eller ligefrem øge dens værdi.

Planen giver dig et samlet overblik over bygningens stand, fremtidige vedligeholdelser og de økonomiske omkostninger forbundet hermed. Her foretages blandt andet en vurdering af bygningsdelenes stand og levetid, samt hvornår de forskellige dele af ejendommen bør renoveres/vedligeholdes eller udskiftes.

I vedligeholdelsesplanen fremgår også, hvilken rækkefølge du bør foretage vedligeholdelsen af bygningsdelene i, samt den forventede tidshorisont for vedligeholdelsesarbejdet.

Planen er gyldig i 10 år, og omfatter derfor de investeringer og vedligeholdelsesopgaver du bør lave på ejendommen i løbet af denne 10-årige periode.

Fordele ved en vedligeholdelsesplan

Det kan næppe overraske, at en velholdt ejendom er langt mere værd end en ejendom, der er blevet forsømt. Vedligeholdelse af ejendommen kan dermed være med til at øge salgsværdien, hvis ejendommen skal sælges i fremtiden.

Vedligeholdelse af ejendommen kan også være med til at sikre, at ejendommen forbliver forsikringsdækket samtidig med, at forsikringsudgifterne kan blive holdt nede. Desuden er det billigere at forebygge boligskader gennem løbende vedligeholdelse end at udbedre skaderne efter, at de er kommet.

Med en langsigtet vedligeholdelsesplan får du og din forening nøglen til at holde jeres ejendom i optimal stand. Rapporten giver jer et dybdegående indblik i ejendommens stand og vedligeholdelsesmuligheder. Denne viden kan I bruge til at foretage de nødvendige tiltag for at sikre en velholdt ejendom. På samme tid undgår I unødige skader eller følgeskader og sparer udgifter til nødreparationer.

Det kan være, at I allerede nu kan se, at ejendommens facade skal renoveres om 5 år og at vinduerne skal udskiftes om 10 år. Ved at skrive projekterne i budgettet med det samme, bliver I sikre på, at pengene er til rådighed, når tid er.

Som følge af den nye lejelov er det desuden lovpligtigt, at der er udarbejdet en vedligeholdelsesplan for udlejningsejendomme. For ejere af udlejningsejendomme er det derfor en god idé at få lavet en vedligeholdelsesplan.

En vedligeholdelsesplan giver altså:

 • Et samlet overblik over bygningens stand
 • Et samlet overblik over mulige vedligeholdelsesopgaver
 • Et samlet overblik over diverse fællesudgifter for de kommende 10 år

Kontakt os for en uforpligtende snak

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt.
I hverdage mellem kl. 9-15 eller inden for 24 timer.


Høj kundetilfredshed
TrustScore på 4,5. Kunderne vurderer vi leverer en fremragende ydelse.
Høj kvalitet
Vi lever op til byggeriets kvalitetskontrol og yder professionel og uvildig rådgivning.
Hurtig levering
Vi kontakter dig inden for 24 timer og kommer ud til dig inden for 5 hverdage.

Få et uforpligtende tilbud indenfor 24 timer

Sådan udarbejdes planen

Hvis jeres ejendom har nogle år på bagen, er det en god idé at få overblik over, om der er skader, fejl og mangler i den. Dermed kan I lægge budgettet for de næste 10 års vedligeholdelse og undgå uforudsete udgifter.

Hvis I beslutter jer for at få lavet en vedligeholdelsesplan med vores hjælp, gør vi følgende:

 • Aftaler tid for besigtigelse
 • Gennemgår bygningerne grundigt
 • Laver en oversigt over, hvad der skal repareres
 • Rådgiver om, hvornår det bør repareres - noget kan være presserende, andet kan vente
 • Estimerer omkostningerne for at udbedre skader, fejl og mangler

Besigtigelsen begynder med et møde, som foregår på adressen og forventes at vare 15-30 minutter. Herefter gennemgår vi bygningerne udvendigt for skader, fejl og mangler og noterer det hele i en overskuelig rapport. Den udvendige gennemgang inkluderer:

 • Fundamenter, udvendige trapper og altaner
 • Ydervægge
 • Døre og vinduer
 • Tage (tagværker og belægninger, tagrum, ovenlys, udhæng, taghætter, inddækninger og loftsrum)

Bemærk, at vi skal have adgang til loftsrum i alle boliger.

Hvor land tid selve gennemgangen tager, afhænger af ejendommen(e). Vi oplyser på forhånd, hvor lang tid vi forventer, at gennemgangen tager.

Det siger vores kunder om os

"Fantastisk kompetente og behagelige eksperter til såvel tilstandsrapport, energimærke samt elinstallationsrapport. Bedre repræsentanter til disse opgaver kunne jeg ikke ønske mig. Super tilfredshed herfra med tusinde tak."

Erling Bo - 30-03-2022

"De 2 konsulenter der foretog analyse og skrev rapport var utroligt behagelige mennesker. Begge var punktlige, hjælpsomme, venlige, forklarende - både under undersøgelsen og ved gennemgang af rapporter, - og med god humoristisk sans var besøget både lærerigt og nemt."

Alan K Hueg - 30-03-2022

"Vi har fået lavet tre rapporter hos jer, af tre fagligt dygtige konsulenter, som samtidigt var yderst behagelige at være sammen med. I må have en god ansættelsespolitik, siden det er lykkes jer at ansætte så gode medarbejdere."

John Ib - 30-03-2022

"Professionelt, alle aftaler blev overholdt, sympatiske og hjælpsomme medarbejdere hele vejen."

Helle Søgaard - 31-03-2022

"Seriøs gennemgang af ejendommen med gode svar på de fejl, der blev konstateret. Behagelige mennesker at have besøg af."

Steen Dahlgaard - 31-03-2022

"Grundig gennemgang af huset. Ordentlig, venlig og seriøs tilgang. Fin og reel tilbagemelding efter tilstandsrapporten var gennemført."

Ingrid Tast - 31-03-2022

"Super service fra start til slut med tilstandsrapporten, både fra jer på kontoret og til dem der var ude i huset at lave rapporten. Så super god oplevelse."

Lars Larsen - 30-03-2022

"Meget behagelige og kompetente konsulenter, der viste stor respekt for vores ejendom på en tillidsvækkende måde."

Hanne - 30-03-2022

"Konsulenten optrådte professionelt og kundevenligt. Han var god til at forklare sig og det gav en tryghed."

Eva Søndberg - 30-03-2022

"Sød og rar medarbejder som har været hos os 2 gange, punktlig og påpasselig. Alt i alt en rigtig god oplevelse, får de bedste anbefalinger herfra."

Trine Støttrup Holmberg - 30-03-2022

"Rigtig venlig og behagelig service lige fra første kontakt med jeres kontor og helt frem til begge konsulenter havde været på ejendommen. Mine bedste anbefalinger sendes jeres vej."

Astrid Barslund - 30-03-2022

"Jeg er bare så positiv overrasket over hele forløbet! Vi havde brug for alle rapporter lynhurtig og vi fik dem på 4 dage! Konsulenterne var så imødekommende, professionelle og rare at byde indenfor i ens hjem! Bare en helt igennem fantastisk oplevelse."

Jeanette Kjær - 23-01-2021

"I har leveret en hurtig og yderst professionel service, hvor jeg fik rigtig gode forklaringer på mine spørgsmål - og hvor jeg for det meste faktisk ikke behøvede at spørge. Jeres konsulenter kom selv med den relevante information og forklaring. Verdensklasse - og derfor er I allerede anbefalet til en god ven."

Ole, Ølstykke - 11-02-2021

"Jeg fik bare en god fornemmelse af professionalisme, og at de bygningssagkyndige var til at snakke med, og de var gode til at forklare, hvorfor det ene og hvorfor det andet - og om udbedringer overhovedet ville kunne indtjene sig."

Lars Rud - 09-02-2021

"Kort tid fra bestilling til besigtigelse af huset. Hurtig aflevering af rapport efter besigtigelse. Kommer til tiden. God info inden besøg på mail samt ved ankomst."

Morten Smith - 16-01-2021

"To super behagelige konsulenter. Vores varmeste tak og anbefalinger af Lars og Thomas fra Botjek. Virkelig en god oplevelse og håber at den gode tilbagemelding kommer til dem. MEGET behagelige fyre!!"

Anette og Peter - 28-02-2021

"Kort og godt blev aftaler indgået hurtig - aftaler blev overholdt - kommunikationen var klar og tydelig."

Per Bonnichsen - 18-01-2021

"God, hurtig, professionel og effektiv håndtering, og meget hurtig til at lave rapporterne - de kom samme dag."

Anette & Jan Seerup - 11-02-2021

"Utroligt venlige personer, der kom ud til os. Og de havde virkelig styr på tingene og var meget grundige."

Susanne Isaksen - 12-02-2021

"De to der var her, var rigtigt flinke og hjælpsomme. Deres rapporter gav et realistisk billede af vores hus. De gav os også nogle gode råd."

Maria Søgaard - 01-03-2021

"Professionelle, kompetente, empatiske og effektive personer, der udførte tilstands- og elrapporter."

Hanne og Erik Ravn - 09-02-2021

"Jeres konsulent arbejdede professionelt. Han forklarede hvad han lavede og svarede fyldestgørende på vore spørgsmål."

Jørgen Kristensen - 21-01-2021

"Botjek var fra start til slut informative, ordholden og professionelle i alt, hvad Botjek foretog sig."

Elin Fogh Melvang - 28-01-2021

"Alle aftaler overholdt. Kom til tiden. God gennemgang efter besøg med mundtlige kommentarer på gule og røde markeringer."

Ole Taankvist - 09-02-2021

"Det at få undersøgt og "bedømt" ens ejendom kan godt være lidt betænkeligt, men vi oplevede ikke noget negativt. Det hele foregik fornuftigt roligt og blev gjort grundigt, så vi er godt tilfredse."

Hans Peter Phillip - 25-02-2021

"Seriøse, venlige og informative konsulenter. Vi følte os meget trygge i processen. Kan kun sige positive ting om "vores" to konsulenter."

Jørn Fritz - 29-01-2021

"Byggeteknikeren var meget positiv og venlig samt gav sig tid til at forklare emner på boligen på en let forståelig måde."

Steen Pøhlsgaard - 20-01-2021

"Super hurtig behandling og meget venlig og ordentlig hjælp i forhold til diverse dokumenter."

Tine Agerskov - 01-03-2021

"Alt i alt en god oplevelse med tilstandsrapport og el-rapport. Professionelle og flinke folk og en god dialog om, hvad der skulle laves."

Ole Pedersen - 22-01-2021

"Syntes bare at I er så hjælpsomme, selvom det sikkert er "dumme" spørgsmål, der stilles. Desuden føler jeg at I har styr på det, og IKKE springer over hvor gærdet er lavest. Man føler sig godt behandlet og tryg i jeres hænder."

John Benny - 26-01-2021

"Det var en god oplevelse - også fordi vi ikke har prøvet det før. Han gik stille og roligt rundt og var god til at besvare vores spørgsmål til de forskellige ting."

Frank Vinther - 18-02-2021

"Jeg var her selv og er selv faglært. Synes de 2 personer var meget kompetente og vi fik en god snak om tingene."

Peter Madsen Greve - 19-01-2021

"Meget kompetent medarbejder, som gav sig tid til at forklare og som var venlig og respektfuld under sit besøg. Det fremstår som et seriøst foretagende, hvor man kan have tillid til det arbejde, der udføres. Det gælder også omvendt når man så skal købe nyt hus. At man ved tingene er grundigt gennemgået."

Marlene Gudmann - 02-02-2021

"Meget professionelt personale, der var super grundige i gennemgangen af huset. Og så var de søde og venlige. Prisen var god. Vil give dem mine varmeste anbefalinger."

Stine og Jacob - 06-02-2021

"Den byggesagkyndige var meget behagelig og professionel under sit besøg. Han forklarede fint manglerne."

Rasmus Andersen - 25-02-2021

"Der var ikke den store forstyrrelse i vores hverdag. Hvis vi spurgte om noget, fik vi svar. Efter udarbejdelsen af rapporten blev vi orienteret om, hvorfor vi fik nogle "k"-er. Det var rigtigt dejligt."

Sanne Boiskau - 01-02-2020

"En saglig og faglig god oplevelse."

Anders Kyllingsbæk - 07-02-2020

"Professionelt forløb med de berørte parter."

Henrik Walter - 06-02-2020

"Alt gik super fint, alle aftaler blev holdt. God service ved gennemgang efter udarbejdelse af tilstandsrapport."

Lone Høhrmann - 22-03-2020

"Grundig gennemgang af sympatiske konsulenter."

Bent Hansen - 23-02-2020

"Venlig konsulent og omhyggelig gennemgang af boligen."

Ingelise Holmsgaard - 14-02-2020

"Vores oplevelse er, at det blev udført meget professionelt, og med en virkelig god forklaring på skaderne. Ligeledes følte vi os trygge i, hvilke skader som vi skal udbedre, og hvilke vi ikke behøver inden salget."

Marice Charlotte - 03-06-2020

"Kompetente og venlige medarbejdere med tid til at forklare tingene, vi spurgte ind til."

Aase Louise - 05-02-2020

"Flinke folk med stor faglig viden."

Frank Blicher - 22-02-2020

"Dem der var hos os, var meget dygtige og grundige. De var også gode til at forklare."

Mette Lundegaard - 06-02-2020

"Jeg blev kontaktet hurtigt. Det var muligt at I selv hentede nøgle ved mægler, så jeg ikke behøvede være på adressen. 4 timer efter sidste planlagte tid modtog jeg alle 3 rapporter, det kalder jeg hurtig og effektiv service.

Pia Jeppesen - 06-06-2020

"Utroligt flinke og effektive konsulenter med godt humør, og havde man spørgsmål fik man et godt og forståeligt svar man kunne bruge til noget."

Anton Peter - 24-05-2020

"Fin forklaring inden udarbejdelsen og fyldestgørende information efterfølgende. Behagelig personlighed."

Maja Nørdrup - 05-06-2020

"En meget personlig og behagelig kontakt med fornuftige forklaringer til bedømmelserne, samt med anvisning til løsninger på problemerne."

Erik Toft Jensen - 13-06-2020

"De to mænd fra Botjek var yderst behagelige og var meget forklarende."

Sidsel Grønn - 29-01-2020

"Begge konsulenter virkede meget erfarne indenfor fagområderne. God mundtlig og skriftlig formidling. Rapporter stemmer overens med, hvad jeg blev orienteret om efter endt gennemgang. God rådgivning i relation til observerede mangler og denne rådgivning lægger et godt grundlag for prioritering af min udbedring af fejl og mangler."

Kristian, Hillerød - 10-02-2020

"God og faglig orientering i undersøgelsens forløb - behagelige konsulenter."

Inge Nørgaard - 29-01-2020

"Personlig og professionel. Kundeservice når det er bedst."

Maria Wivel - 18-02-2020

"Det er første gang vi prøver dette, og jeres konsulent satte sig ned med os og fortalte os, hvordan det foregik trin for trin og tog os med gennem hele processen, og gav sig god tid til at svare på de spørgsmål vi måtte have. En rigtig god oplevelse."

Christina Milbrat - 13-02-2020

"Ukompliceret proces, hurtig rapportering, fin udnyttelse af digitale muligheder."

Svend Mertz - 05-06-2020

"Både konsulenten på el- og tilstandsrapporten var grundige og ordentlige. De kunne på redelig vis argumentere for de ting, de påpegede."

Søren Bo Husum - 25-02-2020

"God respons fra starten. Hurtig fremsendelse af materiale, der skulle udfyldes. Flinke og rare personer, der kom og lavede de 3 rapporter. Tak for god behandling."

Lene Kristiansen - 19-02-2020

"Hjælpsom og punktlig konsulent, som udarbejdede rapporter meget hurtigt efter besøg. Derudover god hjælp fra administration ift. at aftale nyt møde (fik udarbejdet en kladde på tilstandsrapport oprindeligt)."

Henrik Sigmer - 07-06-2020

Kontakt os for et tilbud

Hos Botjek tilbyder vi vedligeholdelsesplaner på både små og store bygninger. Vi er et stærkt team af engagerede fagfolk, der har stor erfaring med at udføre vedligeholdelsesplaner.

Vi er uvildige og garanterer, at I får en professionel gennemgang. Vores ekspertise, faglige baggrund og mange års erfaring sikrer jer desuden en professionel rådgivning og dokumentation.

Med afdelinger i hele Danmark har vi et stort lokalkendskab og kan rykke ud med kort varsel. Tøv derfor ikke med at kontakte os for et uforpligtende tilbud.

Viden og råd

Renovering

Nybyggeri

Køberrådgivning

Hvad er en byggerådgiver?

Uvildig rådgivning om byggeteknik, lovgivning og markedsforhold.
Læs mere

Energibesparelse

Energirenovering

Energioptimering

Energirenovering – hvad kan betale sig?

Tænk altid energi ind, når der bygges om eller renoveres.
Læs mere