Afleveringsforretning

Afleveringsforretning

 • Tør du stå alene med ansvar og beslutninger, når dit byggeri skal afleveres?
 • Har du de nødvendige faglige kompetencer til at vurdere fejl og mangler ved byggeriet?

Hvis svaret er nej, kan vi hjælpe dig ved at være din uvildige rådgiver i forbindelse med afleveringen af byggeriet

Hvad indeholder en afleveringsforretning?

 • Grundig byggeteknisk gennemgang af hele ejendommen ude som inde
 • Undersøgelse af loftrum , teknikrum, boligen, tag, facader mv.
 • Vurdering af fejl og mangler , ridser, hakker samt manglende finish
 • Produktion af udførlig mangelliste, hvis den ikke udfærdiges af entreprenøren
 • Gennemgang af de forhold, som skal være på plads inden overtagelse
 • Rådgivning omkring afhjælpning og hvordan du skal forholde dig

Hvad er en afleveringsforretning?

Når en håndværker har udført et stykke arbejde og melder det færdigt, bør du mødes med ham til en såkaldt afleveringsforretning. Formålet med afleveringsforretningen er at afgøre, om det udførte arbejde har mangler og hvor store de i så fald er.

Under mødet skriver I en mangelliste og aftaler en rimelig tidsfrist for, hvornår de sidste fejl skal være udbedret. Hvis kontrakten tillader det, kan du tilbagebeholde et beløb svarende til, hvad det koster at få udbedret punkterne på mangellisten. Denne mulighed anbefaler vi på det kraftigste.

Er der tale om et nyt hus med væsentlige mangler, bliver tidsfristen for afleveringen overskredet. Vær opmærksom på, at du kan kræve dagbøder af entreprenøren, hvis det på forhånd indgår i din kontrakt med håndværkeren.

Byggesagkyndig og energikonsulent i gang med rapportering
Bygningssagkyndig Tjekker Vandlås

Hvis arbejdet kun har uvæsentlige mangler, kan du godt acceptere afleveringen af huset og tage det i brug. Du skal så blot holde øje med, at de uvæsentlige mangler efterfølgende bliver udbedret til den aftalte tid. Når du skal afgøre, hvorvidt håndværkerarbejdet har fejl og mangler, skal du både vurdere det i forhold til, hvad der er aftalt, og der er fagmæssigt korrekt. Sidstnævnte kan godt være en udfordring, da det færdige håndværk sagtens kan være fagligt korrekt udført, men ikke leve op til kundens forventninger. I disse tilfælde vil det blive en vurderingssag, hvornår det udførte stykke håndværk kan betegnes som mangelfrit.

Vil du sikre dig, at du får alt det, du er blevet lovet i kontrakten med enten entreprenøren eller typehusfirma, så er det en god ide at have en uvildig sparringspartner, som 100% varetager dine interesser.

Hurtig og professionel proces

Bestil online eller kontakt os

Udfyld vores kontaktformular, bestil online eller kontakt din lokale afdeling.

Vi rykker ud til dig

Vi kommer herefter på besøg hos dig, når det passer bedst.

Modtagelse af rapporten

Du modtager rapporten inden for 48 timer efter vi har været ude ved dig.

Hvorfor er afleveringsforretningen vigtig?

Det tidspunkt, hvor et udført håndværkerarbejde eller byggeri formelt set afleveres af håndværkeren til dig som kunde, er helt afgørende for en række forhold.

Mens et byggeri er i gang, har håndværkeren ansvaret for alle dele af arbejdet – herunder de materialer, der er leveret til byggeriet. Tyveri af materialer på byggepladsen eller hærværk på arbejdet er håndværkerens risiko. Det samme er ansvaret for skader på arbejdet som følge af nedbør, storm eller lignende.
Denne risiko overgår til dig på afleveringstidspunktet, hvor du tager huset i brug.

Det er uhensigtsmæssigt at klage over fejl og mangler efter afleveringstidspunktet, da det er svært for dig at bevise, at fejlen ikke er en, du selv har forårsaget efter din indflytning.

Derfor skal håndværkerarbejdet gennemgås og godkendes af dig, inden du overtager det.

Hvis du tager et byggeri helt eller delvist i brug, inden det formelt er blevet afleveret til dig (fx en halvfærdig køkkenombygning), overtager du den nævnte risiko, som om du formelt set har gennemført en afleveringsforretning. Derfor bør du være meget varsom med at bruge de arealer , som håndværkeren arbejder på, inden det formelt bliver afleveret til dig.

Hvis det i kontrakten med håndværkeren fremgår, at du kan inddrive dagbøder, hvis arbejdet bliver forsinket, er selve afleveringstidspunktet også vigtigt.

Derfor skal du vælge Botjek

Vi har høj kundetilfredshed

Som kunde møder du altid dedikerede og ansvarlige medarbejdere, hvor fagligheden er i fokus. Vi holder, hvad vi lover og lægger stor vægt på at være nærværende.

Vi leverer kvalitetsprodukter

Botjek er DS/EN ISO 9001 certificeret og vi lever op til en lang række krav fra byggeriets kvalitetskontrol. Vi leverer kvalitetsløsninger til vores kunder – og det er vi stolte af.

Vi rykker hurtigt ud

Når du bestiller en rapport hos Botjek, så kontakter vi dig altid indenfor 24 timer. Vi rykker ud indenfor 5 dage og du har dine rapporter klar indenfor 48 timer.

Har du behov for professionel rådgivning?

I mange tilfælde vil det være nyttigt at have en bygningssagkyndig som rådgiver - både til din egen forudgående mangelgennemgang og til selve afleveringsforretningen.

Afleveringstidspunktet er som nævnt særdeles afgørende, og der kan ofte opstå diskussioner med håndværkeren om, hvorvidt noget er en mangel, hvor stort et beløb manglen skal sættes til, samt om der er tale om væsentlige mangler. De fleste private boligejere vil i denne situation være på "udebane", og du risikerer at blive ringere stillet, hvis du ikke kan give håndværkeren kompetent modspil.

De fleste håndværkere vil ikke tage det ilde op, at du har taget en rådgiver med, som kender retningslinjerne og ved, hvad der kan kræves af håndværket. Tværtimod vil det for nogle håndværkere være en hjælp, da den uvildige rådgiver netop også kan blåstemple de dele af arbejdet, der er udført håndværksmæssigt forsvarligt.

Sådan hjælper vi dig

Inden afleveringsforretningen gennemgår vi ejendommen sammen med dig.

Den bygningssagkyndige påtaler både udendørs og indendørs fejl og mangler, der skal rettes og noteres i afleveringsprotokollen på afleveringsdagen. Bygningens installationer, loftsrum, facader og tag bliver gennemgået, så alt på ejendommen er blevet tilset og vurderet, inden der skrives under på afleveringsprotokollen. Den bygningskyndige vil også spørge ind til trykprøvning, energimærkning osv., så disse forhold noteres i afleveringsprotokollen.

Dette giver dig et overblik over fejl og mangler, og du bliver klar til at holde et konstruktivt møde med den entreprenør, som har opført din ejendom. Det er nemlig dig som bygherre, der skal bevise, at der er væsentlige mangler ved byggeriet.

Vil du vide mere om vores afleveringsforretning, og hvordan vi kan hjælpe dig, så kontakt os.

Læs mere
Læs mindre

Det siger vores kunder om os

"Hjælpsom og punktlig konsulent, som udarbejdede rapporter meget hurtigt efter besøg. Derudover god hjælp fra administration ift. at aftale nyt møde (fik udarbejdet en kladde på tilstandsrapport oprindeligt)."

Henrik Sigmer - 07-06-2020

"Ukompliceret proces, hurtig rapportering, fin udnyttelse af digitale muligheder."

Svend Mertz - 05-06-2020

"Vores oplevelse er, at det blev udført meget professionelt, og med en virkelig god forklaring på skaderne. Ligeledes følte vi os trygge i, hvilke skader som vi skal udbedre, og hvilke vi ikke behøver inden salget."

Marice Charlotte - 03-06-2020

"Jeg blev kontaktet hurtigt. Det var muligt at I selv hentede nøgle ved mægler, så jeg ikke behøvede være på adressen. 4 timer efter sidste planlagte tid modtog jeg alle 3 rapporter, det kalder jeg hurtig og effektiv service.

Pia Jeppesen - 06-06-2020

"En meget personlig og behagelig kontakt med fornuftige forklaringer til bedømmelserne, samt med anvisning til løsninger på problemerne."

Erik Toft Jensen - 13-06-2020

"Utroligt flinke og effektive konsulenter med godt humør, og havde man spørgsmål fik man et godt og forståeligt svar man kunne bruge til noget."

Anton Peter - 24-05-2020

"God respons fra starten. Hurtig fremsendelse af materiale, der skulle udfyldes. Flinke og rare personer, der kom og lavede de 3 rapporter. Tak for god behandling."

Lene Kristiansen - 19-02-2020

"Det er første gang vi prøver dette, og jeres konsulent satte sig ned med os og fortalte os, hvordan det foregik trin for trin og tog os med gennem hele processen, og gav sig god tid til at svare på de spørgsmål vi måtte have. En rigtig god oplevelse."

Christina Milbrat - 13-02-2020

"Både konsulenten på el- og tilstandsrapporten var grundige og ordentlige. De kunne på redelig vis argumentere for de ting, de påpegede."

Søren Bo Husum - 25-02-2020

"Personlig og professionel. Kundeservice når det er bedst."

Maria Wivel - 18-02-2020

"Det var hurtigt og nemt at finde aftale for syn af hus. Konsulenten var meget venlig og informerede fint og grundigt. Efter syn var det meget let at komme i kontakt med konsulent ift. spørgsmål."

Susanne Barker - 06-10-2019

"God og faglig orientering i undersøgelsens forløb - behagelige konsulenter."

Inge Nørgaard - 29-01-2020

"Kompetent person, der var god til at vise og snakke om fejl og mangler. Man er altid lidt nervøs, når der skal laves alle de rapporter. Men det var en god oplevelse. Tak."

Henning Lund - 02-10-2019

“I kom hurtigt. Jeg ringede torsdag eftermiddag og I kom mandag formiddag. Det var en meget professionel og god gennemgang af alle papirer. En god oplevelse.”

Maj-Britt Sønderup - 08-10-2018

"Kompetente og venlige medarbejdere med tid til at forklare tingene, vi spurgte ind til."

Aase Louise - 05-02-2020

"Flinke folk med stor faglig viden."

Frank Blicher - 22-02-2020

“Konsulenten var utrolig behagelig og tog sin tid til at fortælle mig om, hvad han kiggede på og hvorfor”

Michelle Faber - 08-11-2018

"Begge konsulenter virkede meget erfarne indenfor fagområderne. God mundtlig og skriftlig formidling. Rapporter stemmer overens med, hvad jeg blev orienteret om efter endt gennemgang. God rådgivning i relation til observerede mangler og denne rådgivning lægger et godt grundlag for prioritering af min udbedring af fejl og mangler."

Kristian, Hillerød - 10-02-2020

"De to mænd fra Botjek var yderst behagelige og var meget forklarende."

Sidsel Grønn - 29-01-2020

"Fin forklaring inden udarbejdelsen og fyldestgørende information efterfølgende. Behagelig personlighed."

Maja Nørdrup - 05-06-2020

“I var så søde og rare og gav jer god tid til at forklare tingene for os. Tusind tak for hjælpen”

Jette Løvendahl - 08-10-2018

"Dem der var hos os, var meget dygtige og grundige. De var også gode til at forklare."

Mette Lundegaard - 06-02-2020

“Super god byggesagkyndig og elmand, der var gode til at forklare sig”

Malene Jensen - 08-10-2018

"Venlig konsulent og omhyggelig gennemgang af boligen."

Ingelise Holmsgaard - 14-02-2020

“God dialog og forklaring på de fundne anmærkninger.”

Preben Jørgensen - 08-10-2018

"Grundig gennemgang af sympatiske konsulenter."

Bent Hansen - 23-02-2020

"Der var ikke den store forstyrrelse i vores hverdag. Hvis vi spurgte om noget, fik vi svar. Efter udarbejdelsen af rapporten blev vi orienteret om, hvorfor vi fik nogle "k"-er. Det var rigtigt dejligt."

Sanne Boiskau - 01-02-2020

"Professionelt forløb med de berørte parter."

Henrik Walter - 06-02-2020

"Alt gik super fint, alle aftaler blev holdt. God service ved gennemgang efter udarbejdelse af tilstandsrapport."

Lone Høhrmann - 22-03-2020

"En saglig og faglig god oplevelse."

Anders Kyllingsbæk - 07-02-2020

Udfyld formularen og vi kontakter dig inden for 24 timer

Tak for din henvendelse

Vælg et af vores mest populære produkter

Byggesagkyndig udarbejder tilstandsrapport til et hus

Tilstandsrapport

Få tjekket tilstanden på din bolig, og få styr på skaderne

LÆS MERE

Eltekniker foretager et eleftersyn

Eleftersyn

Vores el-tekniker gennemgår din ejendom, og du undgår overraskelser

LÆS MERE

Energikonsulent Kontrollere Isolering ift. energimærke

Energimærke

Vi synliggør energiforbruget, og giver forslag til forbedringer

LÆS MERE

Tilstandsrapport, elinstallationsrapport og energimærke

Pakkeløsning

Få det du har brug for i én samlet pakke:

 • Tilstandsrapport
 • Eleftersyn
 • Energimærke

LÆS MERE

Viden og råd

Vinter I Danmark

Klimaskærm

Bolig

Vinterklar

Sådan bliver dit hus klart til vinteren

Få råd til, hvordan du sikre boligens klimaskærm så du undgår skader som råd og svamp
Læs mere
Energikonsultent udarbejder energimærke

Energibesparelse

Energirenovering

Tilskud

Nye tilskud til energirenovering

Med Bygningspuljens tilskud kan du spare op til 30% på energibesparende boligrenoveringer
Læs mere
Skybrud og oversvømmelse i villakvarter

Skybrud

Stormflod

Oversvømmelse

Vandskade

Sådan sikrer du din bolig mod skybrud

Og hvad du skal gøre, hvis uheldet alligevel er ude og du får vand ind i din bolig
Læs mere