Brug for et eltjek?

Hvis ikke elinstallationerne på din ejendom er ordentlig udført, kan de på sigt udgøre en risiko i form af personfarlige eller brandfarlige skader.

Derfor gør du klogt i at bestille et eltjek fra en uvildig specialist

Når du bestiller et eltjek hos os, kan du være sikker på, at dine elinstallationer er i orden

Vores kompetente el-tekniker foretager en grundig gennemgang af din ejendom, så du undgår ubehagelige overraskelser

Hvad er inkluderet i et eltjek?

Ved et eltjek bliver ejendommen besigtiget. Ved gennemgangen vil vores el-tekniker kontrollere følgende:

 • Eltavler
 • Kontrolmåling af fejlstrømsafbrydere
 • Materiel bag afbrydere, stikkontakter og lampeudtag
 • Lavvolts- samt 230V spot installationer
 • Elinstallationernes antal og dimensionering
 • Beskyttelse mod berøring med spændingsførende dele (jording mm)

Hvad er et eltjek?

Et eltjek er en professionel kontrol af elinstallationerne, og har til formål at afdække fejl og mangler i dine elinstallationer for at sikre, at de ikke udgør en risiko for personfarlige eller brandfarlige skader.

Eltjekket gennemføres på samme måde som et eleftersyn.

Vores eltekniker foretager en visuel gennemgang af den tilgængelige del af installationen, hvilket kombineres med en stikprøvevis adskillelse af dåser, demontering af monteringsmateriel, åbning af tavler og gennemførelse af relevante målinger.

Hvis du har bygget nyt eller renoveret din ejendom, anbefaler vi, at du bestiller et eltjek. Dermed får du en garanti for, at elektrikerens arbejde er korrekt udført. I forbindelse med et salg er det også en god idé at få et eltjek.

Der er ikke nødvendigvis en sammenhæng mellem den karakter, som vi

 giver og prisen på at få gjort elinstallationen lovlig og funktionsdygtig. Der kan være ulovlige forhold eller funktionsfejl, som hurtigt og billigt kan udbedres, og som kan indebære alvorlig risiko for personskade eller brand, hvis der ikke gøres noget.

I afslutningen af besigtigelsen gennemgår el-teknikeren de fejl, der er fundet. Efter besøget udarbejdes den endelige rapport med en beskrivelse af de fundne fejl og mangler samt billeddokumentation.

Ud fra den udarbejdede el-tjek rapport kan du få et overblik over din ejendoms elinstallation og se, om der er mangler ved elinstallationerne, ulovlige elinstallationer, uautoriserede elinstallationer eller elinstallationer med risiko for brand eller stød.

Du er selvfølgelig altid velkommen til at stille spørgsmål til både besigtigelsen og rapporten.

Kontakt os for en uforpligtende snak

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt.
I hverdage mellem kl. 9-15 eller inden for 24 timer.


Høj kundetilfredshed
TrustScore på 4,6. Kunderne vurderer vi leverer en fremragende ydelse.
Høj kvalitet
Vi lever op til byggeriets kvalitetskontrol og yder professionel og uvildig rådgivning.
Hurtig levering
Vi kontakter dig inden for 24 timer og kommer ud til dig inden for 5 hverdage.

Få et uforpligtende tilbud indenfor 24 timer

Få foretaget et eltjek

Har du planer om at sælge din bolig, eller er du i tvivl om dine elinstallationer i din nye bolig er i orden, kan det være en god idé at bestille et eltjek. Et eltjek er dog ikke kun forbeholdt disse situationer. Uanset om du skal sælge, købe, eller du står uden flytteplaner, kan det være en god idé at få foretaget et eltjek, da du får tjekket op på, om der er nogen mangler på elinstallationerne eller ulovlige elinstallationer i boligen.

Hos Botjek er vores erfarne el-teknikere klar til at hjælpe dig. Vi tilbyder også eltjek for boliger, der ikke er omfattet af eleftersynsordningen.

Det kunne være relevant på følgende ejendomme:

 • Andelsboliger
 • Udlejningsejendomme
 • Erhvervsejendomme, kontorer og butikker

Det kræver en fagmand

Arbejdet er ikke færdigt efter, at der er målt og observeret. En stor del af et eltjek hos os består i at sikre, at installationerne overholder lovgivningen. Vores dygtige medarbejdere har mange års erfaring og kender alt til både nuværende og tidligere lovgivninger om elinstallationer. Det er vigtigt at reglerne tages med i ligningen, før den endelige rapport udarbejdes. Lovgivningen skifter hele tiden og det gør dine installationers lovlighed derfor også. Vores el-teknikere er veluddannede og sørger altid for at holde sig ajour med de nyeste regler.

Hurtig og professionel proces

Bestil online eller kontakt os

Udfyld vores kontaktformular, bestil online eller kontakt din lokale afdeling.

Vi rykker ud til dig

Vi kommer herefter på besøg hos dig, når det passer bedst.

Modtagelse af rapporten

Du modtager rapporten inden for 48 timer efter vi har været ude ved dig.

 

Rådgivning er vores ekspertise

Vi er ikke din almindelige elektriker.

Vores erfarne og kompetente el-teknikere udfører et grundigt eftersyn, og hjælper dig med at forstå resultaterne af eltjekket samt de nødvendige trin til at rette eventuelle fejl og mangler. Enhver udbedring overlader vi dog til en udefrakommende autoriseret elinstallatør efter dit valg.

Dermed kan vi sikre, at du altid får en ærlig, ansvarlig, kompetent og uvildig vurdering af elinstallationerne i din bolig.

Eltjek af landbrug

Aktive landbrug er ikke omfattet af eleftersynsordningen.

Ved et salg eller i forbindelse med forsikringstekniske gennemgange, kan det være en god ide at få foretaget et eltjek. Det er der flere forskellige årsager til. For eksempel kræver mange forsikringsselskaber en el-teknisk gennemgang, mens andre ligefrem definerer deres præmie ud fra denne.

Tilsvarende er der forskellige positive virkninger ved at få foretaget et eltjek – blandt andet at spare penge. Du kan som ejer ofte spare penge på forsikringspolicen, hvis du kan fremvise en elteknisk gennemgang af bygningerne og deres elinstallationer. Yderligere er det altid en god idé at kunne fremvise en uvildig vurdering af dine elinstallationer ved et eventuelt salg.

Vi har mange års erfaring med eltjek for landbrug og sørger altid for at medtage den relevante lovgivning i vores vurdering. Reglerne skifter med jævne mellemrum, og derfor skifter kravene til dine installationer også. Da vores el-tekniker har specialiseret sig i dette og kun yder rådgivning, får du en uvildig vurdering af høj kvalitet.

På baggrund af vores erfaring har vi udviklet et koncept, der behandler alle interessante elementer. Der er samtidig mulighed for at tilpasse dette specifikt til dit landbrug:

1. Gennemgang af installationer i:
a. Driftsbygninger, herunder maskinanlæg
b. Stuehuse
c. Kontrol af røgmeldere samt brandslukningsudstyr

2. Gennemgang af eltavler:
a. Termografering af eltavler
b. El og lovteknisk gennemgang

3. Kontrol og rådgivning omkring transientbeskyttelse:
a. I eltavler
b. På maskinanlæg (malkerobotter, foderanlæg, klimanlæg m.m.)

Lad os foretage dit eltjek, så du undgår ubehagelige overraskelser.

Det siger vores kunder om os

"Fantastisk kompetente og behagelige eksperter til såvel tilstandsrapport, energimærke samt elinstallationsrapport. Bedre repræsentanter til disse opgaver kunne jeg ikke ønske mig. Super tilfredshed herfra med tusinde tak."

Erling Bo - 30-03-2022

"De 2 konsulenter der foretog analyse og skrev rapport var utroligt behagelige mennesker. Begge var punktlige, hjælpsomme, venlige, forklarende - både under undersøgelsen og ved gennemgang af rapporter, - og med god humoristisk sans var besøget både lærerigt og nemt."

Alan K Hueg - 30-03-2022

"Vi har fået lavet tre rapporter hos jer, af tre fagligt dygtige konsulenter, som samtidigt var yderst behagelige at være sammen med. I må have en god ansættelsespolitik, siden det er lykkes jer at ansætte så gode medarbejdere."

John Ib - 30-03-2022

"Professionelt, alle aftaler blev overholdt, sympatiske og hjælpsomme medarbejdere hele vejen."

Helle Søgaard - 31-03-2022

"Seriøs gennemgang af ejendommen med gode svar på de fejl, der blev konstateret. Behagelige mennesker at have besøg af."

Steen Dahlgaard - 31-03-2022

"Grundig gennemgang af huset. Ordentlig, venlig og seriøs tilgang. Fin og reel tilbagemelding efter tilstandsrapporten var gennemført."

Ingrid Tast - 31-03-2022

"Super service fra start til slut med tilstandsrapporten, både fra jer på kontoret og til dem der var ude i huset at lave rapporten. Så super god oplevelse."

Lars Larsen - 30-03-2022

"Meget behagelige og kompetente konsulenter, der viste stor respekt for vores ejendom på en tillidsvækkende måde."

Hanne - 30-03-2022

"Konsulenten optrådte professionelt og kundevenligt. Han var god til at forklare sig og det gav en tryghed."

Eva Søndberg - 30-03-2022

"Sød og rar medarbejder som har været hos os 2 gange, punktlig og påpasselig. Alt i alt en rigtig god oplevelse, får de bedste anbefalinger herfra."

Trine Støttrup Holmberg - 30-03-2022

"Rigtig venlig og behagelig service lige fra første kontakt med jeres kontor og helt frem til begge konsulenter havde været på ejendommen. Mine bedste anbefalinger sendes jeres vej."

Astrid Barslund - 30-03-2022

"Jeg er bare så positiv overrasket over hele forløbet! Vi havde brug for alle rapporter lynhurtig og vi fik dem på 4 dage! Konsulenterne var så imødekommende, professionelle og rare at byde indenfor i ens hjem! Bare en helt igennem fantastisk oplevelse."

Jeanette Kjær - 23-01-2021

"I har leveret en hurtig og yderst professionel service, hvor jeg fik rigtig gode forklaringer på mine spørgsmål - og hvor jeg for det meste faktisk ikke behøvede at spørge. Jeres konsulenter kom selv med den relevante information og forklaring. Verdensklasse - og derfor er I allerede anbefalet til en god ven."

Ole, Ølstykke - 11-02-2021

"Jeg fik bare en god fornemmelse af professionalisme, og at de bygningssagkyndige var til at snakke med, og de var gode til at forklare, hvorfor det ene og hvorfor det andet - og om udbedringer overhovedet ville kunne indtjene sig."

Lars Rud - 09-02-2021

"Kort tid fra bestilling til besigtigelse af huset. Hurtig aflevering af rapport efter besigtigelse. Kommer til tiden. God info inden besøg på mail samt ved ankomst."

Morten Smith - 16-01-2021

"To super behagelige konsulenter. Vores varmeste tak og anbefalinger af Lars og Thomas fra Botjek. Virkelig en god oplevelse og håber at den gode tilbagemelding kommer til dem. MEGET behagelige fyre!!"

Anette og Peter - 28-02-2021

"Kort og godt blev aftaler indgået hurtig - aftaler blev overholdt - kommunikationen var klar og tydelig."

Per Bonnichsen - 18-01-2021

"God, hurtig, professionel og effektiv håndtering, og meget hurtig til at lave rapporterne - de kom samme dag."

Anette & Jan Seerup - 11-02-2021

"Utroligt venlige personer, der kom ud til os. Og de havde virkelig styr på tingene og var meget grundige."

Susanne Isaksen - 12-02-2021

"De to der var her, var rigtigt flinke og hjælpsomme. Deres rapporter gav et realistisk billede af vores hus. De gav os også nogle gode råd."

Maria Søgaard - 01-03-2021

"Professionelle, kompetente, empatiske og effektive personer, der udførte tilstands- og elrapporter."

Hanne og Erik Ravn - 09-02-2021

"Jeres konsulent arbejdede professionelt. Han forklarede hvad han lavede og svarede fyldestgørende på vore spørgsmål."

Jørgen Kristensen - 21-01-2021

"Botjek var fra start til slut informative, ordholden og professionelle i alt, hvad Botjek foretog sig."

Elin Fogh Melvang - 28-01-2021

"Alle aftaler overholdt. Kom til tiden. God gennemgang efter besøg med mundtlige kommentarer på gule og røde markeringer."

Ole Taankvist - 09-02-2021

"Det at få undersøgt og "bedømt" ens ejendom kan godt være lidt betænkeligt, men vi oplevede ikke noget negativt. Det hele foregik fornuftigt roligt og blev gjort grundigt, så vi er godt tilfredse."

Hans Peter Phillip - 25-02-2021

"Seriøse, venlige og informative konsulenter. Vi følte os meget trygge i processen. Kan kun sige positive ting om "vores" to konsulenter."

Jørn Fritz - 29-01-2021

"Byggeteknikeren var meget positiv og venlig samt gav sig tid til at forklare emner på boligen på en let forståelig måde."

Steen Pøhlsgaard - 20-01-2021

"Super hurtig behandling og meget venlig og ordentlig hjælp i forhold til diverse dokumenter."

Tine Agerskov - 01-03-2021

"Alt i alt en god oplevelse med tilstandsrapport og el-rapport. Professionelle og flinke folk og en god dialog om, hvad der skulle laves."

Ole Pedersen - 22-01-2021

"Syntes bare at I er så hjælpsomme, selvom det sikkert er "dumme" spørgsmål, der stilles. Desuden føler jeg at I har styr på det, og IKKE springer over hvor gærdet er lavest. Man føler sig godt behandlet og tryg i jeres hænder."

John Benny - 26-01-2021

"Det var en god oplevelse - også fordi vi ikke har prøvet det før. Han gik stille og roligt rundt og var god til at besvare vores spørgsmål til de forskellige ting."

Frank Vinther - 18-02-2021

"Jeg var her selv og er selv faglært. Synes de 2 personer var meget kompetente og vi fik en god snak om tingene."

Peter Madsen Greve - 19-01-2021

"Meget kompetent medarbejder, som gav sig tid til at forklare og som var venlig og respektfuld under sit besøg. Det fremstår som et seriøst foretagende, hvor man kan have tillid til det arbejde, der udføres. Det gælder også omvendt når man så skal købe nyt hus. At man ved tingene er grundigt gennemgået."

Marlene Gudmann - 02-02-2021

"Meget professionelt personale, der var super grundige i gennemgangen af huset. Og så var de søde og venlige. Prisen var god. Vil give dem mine varmeste anbefalinger."

Stine og Jacob - 06-02-2021

"Den byggesagkyndige var meget behagelig og professionel under sit besøg. Han forklarede fint manglerne."

Rasmus Andersen - 25-02-2021

"Der var ikke den store forstyrrelse i vores hverdag. Hvis vi spurgte om noget, fik vi svar. Efter udarbejdelsen af rapporten blev vi orienteret om, hvorfor vi fik nogle "k"-er. Det var rigtigt dejligt."

Sanne Boiskau - 01-02-2020

"En saglig og faglig god oplevelse."

Anders Kyllingsbæk - 07-02-2020

"Professionelt forløb med de berørte parter."

Henrik Walter - 06-02-2020

"Alt gik super fint, alle aftaler blev holdt. God service ved gennemgang efter udarbejdelse af tilstandsrapport."

Lone Høhrmann - 22-03-2020

"Grundig gennemgang af sympatiske konsulenter."

Bent Hansen - 23-02-2020

"Venlig konsulent og omhyggelig gennemgang af boligen."

Ingelise Holmsgaard - 14-02-2020

"Vores oplevelse er, at det blev udført meget professionelt, og med en virkelig god forklaring på skaderne. Ligeledes følte vi os trygge i, hvilke skader som vi skal udbedre, og hvilke vi ikke behøver inden salget."

Marice Charlotte - 03-06-2020

"Kompetente og venlige medarbejdere med tid til at forklare tingene, vi spurgte ind til."

Aase Louise - 05-02-2020

"Flinke folk med stor faglig viden."

Frank Blicher - 22-02-2020

"Dem der var hos os, var meget dygtige og grundige. De var også gode til at forklare."

Mette Lundegaard - 06-02-2020

"Jeg blev kontaktet hurtigt. Det var muligt at I selv hentede nøgle ved mægler, så jeg ikke behøvede være på adressen. 4 timer efter sidste planlagte tid modtog jeg alle 3 rapporter, det kalder jeg hurtig og effektiv service.

Pia Jeppesen - 06-06-2020

"Utroligt flinke og effektive konsulenter med godt humør, og havde man spørgsmål fik man et godt og forståeligt svar man kunne bruge til noget."

Anton Peter - 24-05-2020

"Fin forklaring inden udarbejdelsen og fyldestgørende information efterfølgende. Behagelig personlighed."

Maja Nørdrup - 05-06-2020

"En meget personlig og behagelig kontakt med fornuftige forklaringer til bedømmelserne, samt med anvisning til løsninger på problemerne."

Erik Toft Jensen - 13-06-2020

"De to mænd fra Botjek var yderst behagelige og var meget forklarende."

Sidsel Grønn - 29-01-2020

"Begge konsulenter virkede meget erfarne indenfor fagområderne. God mundtlig og skriftlig formidling. Rapporter stemmer overens med, hvad jeg blev orienteret om efter endt gennemgang. God rådgivning i relation til observerede mangler og denne rådgivning lægger et godt grundlag for prioritering af min udbedring af fejl og mangler."

Kristian, Hillerød - 10-02-2020

"God og faglig orientering i undersøgelsens forløb - behagelige konsulenter."

Inge Nørgaard - 29-01-2020

"Personlig og professionel. Kundeservice når det er bedst."

Maria Wivel - 18-02-2020

"Det er første gang vi prøver dette, og jeres konsulent satte sig ned med os og fortalte os, hvordan det foregik trin for trin og tog os med gennem hele processen, og gav sig god tid til at svare på de spørgsmål vi måtte have. En rigtig god oplevelse."

Christina Milbrat - 13-02-2020

"Ukompliceret proces, hurtig rapportering, fin udnyttelse af digitale muligheder."

Svend Mertz - 05-06-2020

"Både konsulenten på el- og tilstandsrapporten var grundige og ordentlige. De kunne på redelig vis argumentere for de ting, de påpegede."

Søren Bo Husum - 25-02-2020

"God respons fra starten. Hurtig fremsendelse af materiale, der skulle udfyldes. Flinke og rare personer, der kom og lavede de 3 rapporter. Tak for god behandling."

Lene Kristiansen - 19-02-2020

"Hjælpsom og punktlig konsulent, som udarbejdede rapporter meget hurtigt efter besøg. Derudover god hjælp fra administration ift. at aftale nyt møde (fik udarbejdet en kladde på tilstandsrapport oprindeligt)."

Henrik Sigmer - 07-06-2020

Få et godt tilbud med en fast pris

Vi er en landsdækkende virksomhed med afdelinger i hele Danmark.

Har du brug for et eltjek, hvad end det er landbrug, privat eller erhverv, er du mere end velkommen til at kontakte os og høre nærmere.

Vi rådgiver alle kunder og sørger for at skræddersy et tilbud med en fast pris, der passer specifikt til dig og dine behov.

Kontakt din lokale Botjek-afdeling og få en pris på lige netop de ydelser, du har behov for.

Vælg et af vores mest populære produkter

Tilstandsrapport

Få tjekket tilstanden på din bolig, og få styr på skaderne

LÆS MERE

Eleftersyn

Vores el-tekniker gennemgår din ejendom, og du undgår overraskelser

LÆS MERE

Energimærke

Vi synliggør energiforbruget, og giver forslag til forbedringer

LÆS MERE

Pakkeløsning

Få det du har brug for i én samlet pakke:

 • Tilstandsrapport
 • Eleftersyn
 • Energimærke

LÆS MERE

Karakterer i rapporten som gælder efter 1. oktober 2020:

Gult lyn er risiko for stød
Ulovlige elinstallationer, der indebærer risiko for elektrisk stød.

Rød flamme er risiko for brand
Ulovlige elinstallationer, der indebærer risiko for brand.

Sort Ø er ulovlige elinstallationer
Elinstallationer, der ikke lever op til de standarder og lovkrav, der gjaldt, da installationen blev udført.

Sort spørgsmålstegn bør undersøges nærmere
Forhold ved elinstallationerne, der bør undersøges nærmere for at afklare, om der er en fejl.

Det kan være en fejl med risiko for brand eller stød, og derfor bør du undersøge forholdet nærmere.

Hvis du vælger at købe ejendommen, uden at forholdet er undersøgt nærmere, bærer du selv risikoen.

Du kan læse mere om de ny regler for Huseftersynsordningen her.

Karakterer i rapporten som gælder før 1. oktober 2020:

Der anvendes et karaktersystem med seks karakterer. Hvert ulovligt forhold og funktionsfejl, der identificeres ved et eltjek, gives en karakter der svarer til, hvor alvorligt forholdet er.

IB – Ingen bemærkninger
Beskriver, at bygningsdelen ikke giver anledning til bemærkninger

K0 – Praktisk eller kosmetisk mangel

K1 – Ulovligt forhold, som ikke umiddelbart er farligt og som ikke påvirker funktionsdygtigheden

K2 – Ulovligt forhold, som på længere sigt kan indebære risiko for personskade eller brand og/eller manglende eller mangelfuld funktionsdygtighed i en mindre og afgrænset del af installationen

K3 – Ulovligt forhold, som umiddelbart eller på kort sigt kan indebære risiko for personskade eller brand og/eller manglende eller mangelfuld funktionsdygtighed i en væsentlig eller omfattende del af installationen

UN – Bør undersøges nærmere
Beskriver forhold, hvis konsekvens ikke kan fastlægges tilstrækkeligt ved gennemgangen. Det kan være en alvorlig skade. Så art, omfang og konsekvens bør altid afklares

Viden og råd

Renovering

Nybyggeri

Køberrådgivning

Hvad er en byggerådgiver?

Uvildig rådgivning om byggeteknik, lovgivning og markedsforhold.
Læs mere

Energibesparelse

Energirenovering

Energioptimering

Energirenovering – hvad kan betale sig?

Tænk altid energi ind, når der bygges om eller renoveres.
Læs mere