Eltekniker foretager eleftersyn

Brug for et eltjek?

Hvis ikke elinstallationerne på din ejendom er ordentlig udført, kan de på sigt udgøre en risiko

Derfor gør du klogt i at bestille et eltjek fra en uvildig specialist

Når du bestiller et eltjek hos os, kan du være sikker på, at dine elinstallationer er i orden

Vores kompetente el-tekniker foretager en grundig gennemgang af din ejendom, så du undgår ubehagelige overraskelser

Hvad er inkluderet i et eltjek?

Ved et eltjek bliver ejendommen besigtiget. Ved gennemgangen vil vores el-tekniker kontrollere følgende:

 • Eltavler
 • Foretage kontrolmåling af fejlstrømsafbrydere
 • Kontrollere materiel bag afbrydere, stikkontakter og lampeudtag
 • Kontrollere lavvolts- samt 230V spot installationer
 • Kontrollere elinstallationernes antal og dimensionering
 • Kontrollere beskyttelse mod berøring med spændingsførende dele (jording mm)

Hvad er et eltjek?

Et eltjek gennemføres på samme måde som et eleftersyn.

Vores eltekniker foretager en visuel gennemgang af den tilgængelige del af installationen, hvilket kombineres med en stikprøvevis adskillelse af dåser, demontering af monteringsmateriel, åbning af tavler og gennemførelse af relevante målinger.

Hvis du har bygget nyt eller renoveret din ejendom, anbefaler vi, at du bestiller et eltjek. Dermed får du en garanti for, at elektrikerens arbejde er korrekt udført. I forbindelse med et salg er det også en god idé at få et eltjek.

Der er ikke nødvendigvis en sammenhæng mellem den karakter, som vi giver og prisen på at få gjort elinstallationen lovlig og funktionsdygtig. Der kan være ulovlige forhold eller funktionsfejl, som hurtigt og billigt kan udbedres, og som kan indebære alvorlig risiko for personskade eller brand, hvis der ikke gøres noget.

I afslutningen af besigtigelsen gennemgår el-teknikeren de fejl, der er fundet. Efter besøget udarbejdes den endelige rapport. Du er selvfølgelig altid velkommen til at stille spørgsmål til både besigtigelsen og rapporten.

Hurtig og professionel proces

Bestil online eller kontakt os

Udfyld vores kontaktformular, bestil online eller kontakt din lokale afdeling.

Vi rykker ud til dig

Vi kommer herefter på besøg hos dig, når det passer bedst.

Modtagelse af rapporten

Du modtager rapporten inden for 48 timer efter vi har været ude ved dig.

Eltekniker Tjekker Udvendig Lampe

Få foretaget et eltjek

Hos Botjek er vores erfarne el-teknikere klar til at hjælpe dig. Vi tilbyder også eltjek for boliger , der ikke er omfattet af eleftersynsordningen.

Det kunne være relevant på følgende ejendomme:

 • Andelsboliger
 • Udlejningsejendomme
 • Erhvervsejendomme, kontorer og butikker

Derfor skal du vælge Botjek

Vi har høj kundetilfredshed

Som kunde møder du altid dedikerede og ansvarlige medarbejdere, hvor fagligheden er i fokus. Vi holder, hvad vi lover og lægger stor vægt på at være nærværende.

Vi leverer kvalitetsprodukter

Botjek er DS/EN ISO 9001 certificeret og vi lever op til en lang række krav fra byggeriets kvalitetskontrol. Vi leverer kvalitetsløsninger til vores kunder – og det er vi stolte af.

Vi rykker hurtigt ud

Når du bestiller en rapport hos Botjek, så kontakter vi dig altid indenfor 24 timer. Vi rykker ud indenfor 5 dage og du har dine rapporter klar indenfor 48 timer.

Det kræver en fagmand

Arbejdet er ikke færdigt efter, at der er målt og observeret. En stor del af et eltjek hos os består i at sikre, at installationerne overholder lovgivningen. Vores dygtige medarbejdere har mange års erfaring og kender alt til både nuværende og tidligere lovgivninger om elinstallationer. Det er vigtigt at reglerne tages med i ligningen, før den endelige rapport udarbejdes. Lovgivningen skifter hele tiden og det gør dine installationers lovlighed derfor også. Vores el-teknikere er veluddannede og sørger altid for at holde sig ajour med de nyeste regler.

Eltekniker klar til at rykke ud

Det siger vores kunder om os

"Hjælpsom og punktlig konsulent, som udarbejdede rapporter meget hurtigt efter besøg. Derudover god hjælp fra administration ift. at aftale nyt møde (fik udarbejdet en kladde på tilstandsrapport oprindeligt)."

Henrik Sigmer - 07-06-2020

"Ukompliceret proces, hurtig rapportering, fin udnyttelse af digitale muligheder."

Svend Mertz - 05-06-2020

"Vores oplevelse er, at det blev udført meget professionelt, og med en virkelig god forklaring på skaderne. Ligeledes følte vi os trygge i, hvilke skader som vi skal udbedre, og hvilke vi ikke behøver inden salget."

Marice Charlotte - 03-06-2020

"Jeg blev kontaktet hurtigt. Det var muligt at I selv hentede nøgle ved mægler, så jeg ikke behøvede være på adressen. 4 timer efter sidste planlagte tid modtog jeg alle 3 rapporter, det kalder jeg hurtig og effektiv service.

Pia Jeppesen - 06-06-2020

"En meget personlig og behagelig kontakt med fornuftige forklaringer til bedømmelserne, samt med anvisning til løsninger på problemerne."

Erik Toft Jensen - 13-06-2020

"Utroligt flinke og effektive konsulenter med godt humør, og havde man spørgsmål fik man et godt og forståeligt svar man kunne bruge til noget."

Anton Peter - 24-05-2020

"God respons fra starten. Hurtig fremsendelse af materiale, der skulle udfyldes. Flinke og rare personer, der kom og lavede de 3 rapporter. Tak for god behandling."

Lene Kristiansen - 19-02-2020

"Det er første gang vi prøver dette, og jeres konsulent satte sig ned med os og fortalte os, hvordan det foregik trin for trin og tog os med gennem hele processen, og gav sig god tid til at svare på de spørgsmål vi måtte have. En rigtig god oplevelse."

Christina Milbrat - 13-02-2020

"Både konsulenten på el- og tilstandsrapporten var grundige og ordentlige. De kunne på redelig vis argumentere for de ting, de påpegede."

Søren Bo Husum - 25-02-2020

"Personlig og professionel. Kundeservice når det er bedst."

Maria Wivel - 18-02-2020

"Det var hurtigt og nemt at finde aftale for syn af hus. Konsulenten var meget venlig og informerede fint og grundigt. Efter syn var det meget let at komme i kontakt med konsulent ift. spørgsmål."

Susanne Barker - 06-10-2019

"God og faglig orientering i undersøgelsens forløb - behagelige konsulenter."

Inge Nørgaard - 29-01-2020

"Kompetent person, der var god til at vise og snakke om fejl og mangler. Man er altid lidt nervøs, når der skal laves alle de rapporter. Men det var en god oplevelse. Tak."

Henning Lund - 02-10-2019

“I kom hurtigt. Jeg ringede torsdag eftermiddag og I kom mandag formiddag. Det var en meget professionel og god gennemgang af alle papirer. En god oplevelse.”

Maj-Britt Sønderup - 08-10-2018

"Kompetente og venlige medarbejdere med tid til at forklare tingene, vi spurgte ind til."

Aase Louise - 05-02-2020

"Flinke folk med stor faglig viden."

Frank Blicher - 22-02-2020

“Konsulenten var utrolig behagelig og tog sin tid til at fortælle mig om, hvad han kiggede på og hvorfor”

Michelle Faber - 08-11-2018

"Begge konsulenter virkede meget erfarne indenfor fagområderne. God mundtlig og skriftlig formidling. Rapporter stemmer overens med, hvad jeg blev orienteret om efter endt gennemgang. God rådgivning i relation til observerede mangler og denne rådgivning lægger et godt grundlag for prioritering af min udbedring af fejl og mangler."

Kristian, Hillerød - 10-02-2020

"De to mænd fra Botjek var yderst behagelige og var meget forklarende."

Sidsel Grønn - 29-01-2020

"Fin forklaring inden udarbejdelsen og fyldestgørende information efterfølgende. Behagelig personlighed."

Maja Nørdrup - 05-06-2020

“I var så søde og rare og gav jer god tid til at forklare tingene for os. Tusind tak for hjælpen”

Jette Løvendahl - 08-10-2018

"Dem der var hos os, var meget dygtige og grundige. De var også gode til at forklare."

Mette Lundegaard - 06-02-2020

“Super god byggesagkyndig og elmand, der var gode til at forklare sig”

Malene Jensen - 08-10-2018

"Venlig konsulent og omhyggelig gennemgang af boligen."

Ingelise Holmsgaard - 14-02-2020

“God dialog og forklaring på de fundne anmærkninger.”

Preben Jørgensen - 08-10-2018

"Grundig gennemgang af sympatiske konsulenter."

Bent Hansen - 23-02-2020

"Der var ikke den store forstyrrelse i vores hverdag. Hvis vi spurgte om noget, fik vi svar. Efter udarbejdelsen af rapporten blev vi orienteret om, hvorfor vi fik nogle "k"-er. Det var rigtigt dejligt."

Sanne Boiskau - 01-02-2020

"Professionelt forløb med de berørte parter."

Henrik Walter - 06-02-2020

"Alt gik super fint, alle aftaler blev holdt. God service ved gennemgang efter udarbejdelse af tilstandsrapport."

Lone Høhrmann - 22-03-2020

"En saglig og faglig god oplevelse."

Anders Kyllingsbæk - 07-02-2020

Rådgivning er vores ekspertise

Vi er ikke din almindelige elektriker. Vores erfarne og kompetente el-teknikere udfører et grundigt eftersyn, men overlader enhver udbedring til en udefrakommende autoriseret elinstallatør efter dit valg. Dermed kan vi sikre, at du altid får en ærlig, ansvarlig, kompetent og uvildig vurdering af elinstallationerne i din bolig.

Eltjek af landbrug

Aktive landbrug er ikke omfattet af eleftersynsordningen .

Ved et salg eller i forbindelse med forsikringstekniske gennemgange, kan det være en god ide at få foretaget et eltjek. Det er der flere forskellige årsager til. For eksempel kræver mange forsikringsselskaber en el-teknisk gennemgang, mens andre ligefrem definerer deres præmie ud fra denne.

Tilsvarende er der forskellige positive virkninger ved at få foretaget et eltjek – blandt andet at spare penge . Du kan som ejer ofte spare penge på forsikringspolicen, hvis du kan fremvise en elteknisk gennemgang af bygningerne og deres elinstallationer. Yderligere er det altid en god idé at kunne fremvise en uvildig vurdering af dine elinstallationer ved et eventuelt salg.

Vi har mange års erfaring med eltjek for landbrug og sørger altid for at medtage den relevante lovgivning i vores vurdering. Reglerne skifter med jævne mellemrum, og derfor skifter kravene til dine installationer også. Da vores el-tekniker har specialiseret sig i dette og kun yder rådgivning, får du en uvildig vurdering af høj kvalitet.

På baggrund af vores erfaring har vi udviklet et koncept, der behandler alle interessante elementer. Der er samtidig mulighed for at tilpasse dette specifikt til dit landbrug:

1. Gennemgang af installationer i:
a. Driftsbygninger, herunder maskinanlæg
b. Stuehuse
c. Kontrol af røgmeldere samt brandslukningsudstyr

2. Gennemgang af eltavler:
a. Termografering af eltavler
b. El og lovteknisk gennemgang

3. Kontrol og rådgivning omkring transientbeskyttelse:
a. I eltavler
b. På maskinanlæg (malkerobotter, foderanlæg, klimanlæg m.m.)

Lad os foretage dit eltjek, så du undgår ubehagelige overraskelser.

Få et godt tilbud med en fast pris

Vi er en landsdækkende virksomhed med afdelinger i hele Danmark. Har du brug for et eltjek, hvad end det er landbrug, privat eller erhverv, er du mere end velkommen til at kontakte os og høre nærmere. Vi rådgiver alle kunder og sørger for at skræddersy et tilbud, der passer specifikt til dig og dine behov.

Kontakt din lokale Botjek-afdeling og få et tilbud på lige netop de ydelser, du har behov for.

Karakterer i rapporten som gælder efter 1. oktober 2020:

Gult lyn er risiko for stød
Ulovlige elinstallationer, der indebærer risiko for elektrisk stød.

Rød flamme er risiko for brand
Ulovlige elinstallationer, der indebærer risiko for brand.

Sort Ø er ulovlige elinstallationer
Elinstallationer, der ikke lever op til de standarder og lovkrav, der gjaldt, da installationen blev udført.

Sort spørgsmålstegn bør undersøges nærmere
Forhold ved elinstallationerne, der bør undersøges nærmere for at afklare, om der er en fejl. Det kan være en fejl med risiko for brand eller stød, og derfor bør du undersøge forholdet nærmere. Hvis du vælger at købe ejendommen, uden at forholdet er undersøgt nærmere, bærer du selv risikoen.

Du kan læse mere om de ny regler for Huseftersynsordningen her.

Karakterer i rapporten som gælder før 1. oktober 2020:

Der anvendes et karaktersystem med seks karakterer. Hvert ulovligt forhold og funktionsfejl, der identificeres ved et eltjek, gives en karakter der svarer til, hvor alvorligt forholdet er.

IB – Ingen bemærkninger
Beskriver, at bygningsdelen ikke giver anledning til bemærkninger

K0 – Praktisk eller kosmetisk mangel

K1 – Ulovligt forhold, som ikke umiddelbart er farligt og som ikke påvirker funktionsdygtigheden

K2 – Ulovligt forhold, som på længere sigt kan indebære risiko for personskade eller brand og/eller manglende eller mangelfuld funktionsdygtighed i en mindre og afgrænset del af installationen

K3 – Ulovligt forhold, som umiddelbart eller på kort sigt kan indebære risiko for personskade eller brand og/eller manglende eller mangelfuld funktionsdygtighed i en væsentlig eller omfattende del af installationen

UN – Bør undersøges nærmere
Beskriver forhold, hvis konsekvens ikke kan fastlægges tilstrækkeligt ved gennemgangen. Det kan være en alvorlig skade. Så art, omfang og konsekvens bør altid afklares

Læs mere
Læs mindre

Udfyld formularen
og vi kontakter dig inden for 24 timer

Tak for din henvendelse

Vælg et af vores mest populære produkter

Byggesagkyndig udarbejder tilstandsrapport til et hus

Tilstandsrapport

Få tjekket tilstanden på din bolig, og få styr på skaderne

LÆS MERE

Eltekniker foretager et eleftersyn

Eleftersyn

Vores el-tekniker gennemgår din ejendom, og du undgår overraskelser

LÆS MERE

Energikonsulent Kontrollere Isolering ift. energimærke

Energimærke

Vi synliggør energiforbruget, og giver forslag til forbedringer

LÆS MERE

Tilstandsrapport, elinstallationsrapport og energimærke

Pakkeløsning

Få det du har brug for i én samlet pakke:

 • Tilstandsrapport
 • Eleftersyn
 • Energimærke

LÆS MERE

Viden og råd

Vinter I Danmark

Klimaskærm

Bolig

Vinterklar

Sådan bliver dit hus klart til vinteren

Få råd til, hvordan du sikre boligens klimaskærm så du undgår skader som råd og svamp
Læs mere
Energikonsultent udarbejder energimærke

Energibesparelse

Energirenovering

Tilskud

Nye tilskud til energirenovering

Med Bygningspuljens tilskud kan du spare op til 30% på energibesparende boligrenoveringer
Læs mere
Skybrud og oversvømmelse i villakvarter

Skybrud

Stormflod

Oversvømmelse

Vandskade

Sådan sikrer du din bolig mod skybrud

Og hvad du skal gøre, hvis uheldet alligevel er ude og du får vand ind i din bolig
Læs mere