Forenklet energisyn

Et værktøj til at reducere energiforbrug, CO2-udledning og spare penge

Hvad er et lovpligtigt energisyn?

Ifølge danske regler er virksomheder med over 250 ansatte eller en omsætning på mindst 50 millioner euro og en årlig balance på mindst 43 millioner euro omfattet af kravet om energisyn.

Kravet om energisyn indebærer, at disse store virksomheder hvert fjerde år skal have udført et energisyn og indberette det til energistyrelsen. Kravet gælder også alle danske virksomheder i en dansk koncern og alle danske datterselskaber af en stor, udenlandsk virksomhed.

Ovenstående er fra bekendtgørelse nr. 1146 af den 20. november 2019 om obligatorisk energisyn i store virksomheder.

Et energisyn er en omfattende rapport, hvor hele virksomhedens energiforbrug skal kortlægges, analyseres og screenes for potentielle energisparetiltag, hvilket i mange tilfælde ikke skaber værdi for de mindre virksomheder sammenholdt med omkostningen til at få energisynet udført.

Derfor indførte Energistyrelsen muligheden for at små virksomheder, der er omfattet af bekendtgørelsen, kan udføre et forenklet energisyn.

Hvad er et forenklet energisyn?

Virksomheder, der er underlagt reglerne om lovpligtigt energisyn, kan vælge at få udført et forenklet energisyn, såfremt alle lokationer, som virksomheden måtte have i Danmark, har et samlet energiforbrug på under 1.000.000 kWh/år.

Det forenklede energisyn indeholder samme elementer som et almindeligt energisyn, dog er rapporteringen, som skal indsendes til Energistyrelsen, mindre omfangsrig. Derfor er det en mere omkostningseffektiv måde for virksomheden at leve op til kravet i bekendtgørelsen.

Udover at leve op til kravet i bekendtgørelsen, får virksomheden også et opdateret billede af energiforbruget i virksomheden, som kan sammenholdes med nøgletal fra lignende brancher.

Det gør rapporten til et fornuftigt værktøj, når virksomheden vil arbejde med at reducere energiforbrug, CO2 udledning og spare penge.

Derfor skal du vælge Botjek

Vi har høj kundetilfredshed


Som kunde møder du altid dedikerede og ansvarlige medarbejdere, hvor fagligheden er i fokus. Vi holder, hvad vi lover og lægger stor vægt på at være nærværende.

Vi leverer kvalitetsprodukter


Botjek er DS/EN ISO 9001 certificeret og vi lever op til en lang række krav fra byggeriets kvalitetskontrol. Vi leverer kvalitetsløsninger til vores kunder – og det er vi stolte af.

Vi rykker hurtigt ud


Når du bestiller en rapport hos Botjek, så kontakter vi dig altid indenfor 24 timer. Vi rykker ud indenfor 5 dage og du har dine rapporter klar indenfor 48 timer.

Hvordan udføres et forenklet energisyn?

Virksomheden skal inden opstart levere dokumentation for seneste årsforbrug inden for varme, elektricitet, proces og transport (liter brændstof og antal kørte kilometer). Herudover leveres generel information om virksomheden, såsom bygningens areal og antal ansatte.

Vores energikonsulent samler informationen og forbereder ark til indberetning til Energistyrelsen, hvor f.eks. tiltag fra bygningens energimærke kan fremhæves.

Opgaven afsluttes med at energikonsulenten indsender indberetningsarket til Energistyrelsen, hvorefter dataark og kvittering for indberetning af energisyn fremsendes til virksomheden.

Ønsker du at vide mere?

Hvis du er interesseret i at høre mere om energisyn eller ønsker vores hjælp til at få udarbejdet et forenklet energisyn, er du velkommen til at kontakte:

Martin Røjkjær Knudsen
Forretningsansvarlig
Botjek energi og bæredygtighed

Tlf.: +45 2537 2645
Mail: mkn@botjek.dk

Kontakt os for en uforpligtende snak

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt.
I hverdage mellem kl. 9-15 eller inden for 24 timer.


Høj kundetilfredshed
TrustScore på 4,5. Kunderne vurderer vi leverer en fremragende ydelse.
Høj kvalitet
Vi lever op til byggeriets kvalitetskontrol og yder professionel og uvildig rådgivning.
Hurtig levering
Vi kontakter dig inden for 24 timer og kommer ud til dig inden for 5 hverdage.

Få et uforpligtende tilbud indenfor 24 timer

Viden og råd

Renovering

Nybyggeri

Køberrådgivning

Hvad er en byggerådgiver?

Uvildig rådgivning om byggeteknik, lovgivning og markedsforhold.
Læs mere

Energibesparelse

Energirenovering

Energioptimering

Energirenovering – hvad kan betale sig?

Tænk altid energi ind, når der bygges om eller renoveres.
Læs mere