Bæredygtig opvarmning af huset
Energimærkning til erhvervsejendomme, landbrug og flerfamiliehuse
Ønsker du at sælge eller udleje din ejendom, er der særlige krav for ejendommen, og hvilke rapporter, der skal foreligge ved salg eller udlejning.
Mellem 30 og 40 procent af Danmarks energiforbrug anvendes til opvarmning, el og ventilation af bygninger. For at reducere dette forbrug har folketinget vedtaget loven om energimærkning.
Et energimærke er et dokument, der oplyser om en ejendoms energimæssige tilstand. Der er to formål med mærkningen, nemlig:
- at synliggøre bygningens energiforbrug og fungere som en varedeklaration i forbindelse med salg eller leje af bygningen
- at give et overblik over energimæssige forbedringer, som er rentable at gennemføre, herunder deres pris og forventede påvirkning på varme- og elregningen
Energimærkningen giver desuden forslag til forbedringer, som bør gennemføres i forbindelse med renoveringer og ombygninger. Det giver dermed køber mulighed for at vurdere boligens energimæssige tilstand, før der laves en købsaftale.
Ved udregning af et energimærke beregnes bygningens energiforbrug på
et standardiseret grundlag, hvorved det bliver muligt at foretage en sammenlignelig vurdering af forskellige bygninger. Dette vil hjælpe lejere/ejere med at finde ud af, hvor dyr en ejendom samlet set vil være at bo i.
Et energimærke har en gyldighed på 10 år.
Efter denne periode skal energimærkningen fornyes, hvis ejendommen skal sælges, overdrages eller udlejes. Energimærkning af erhvervsejendommen gælder i hele perioden, og må således gerne genbruges, selvom ejendommen bliver solgt eller udlejet inden for de 10 år.
Hvis der bliver foretaget en energirenovering af bygningen, er det en god idé at få fornyet energimærket. Det skyldes, at energirenoveringen kan have betydning for bygningens energiforbrug, hvilket kan få indflydelse på ejendommens energimærkning.
Energimærkning af erhvervsejendomme og større bygninger må kun udføres af godkendte energikonsulenter. Hos Botjek har vi beskikkede energikonsulenter, som er godkendt til at foretage energimærkning til erhverv. Du kan derfor være sikker på, at en energimærkning af bygninger hos os overholder alle gældende krav.
Hvornår er energimærkning nødvendig?
Ved salg, udlejning eller overdragelse af bygninger og boliger skal der foreligge et gyldigt energimærke. Energimærkning er lovpligtig og har til formål at synliggøre bygningens energiforbrug, og hvilke muligheder der er for at spare på energien.
Kommende lejere eller ejere kan bruge et energimærke til at få et overblik over bygningens energimæssige tilstand og udgifter til det beregnede varme- og elforbrug til belysning m.m.
Bygninger til handel og service samt flerfamiliehuse på over 500 m² er generelt meget komplekse at energimærke, da der f.eks. ofte er store og komplicerede ventilations- og varmeanlæg.
Energimærkning af denne type bygninger kræver en energikonsulent, der er specielt godkendt til store ejendomme og som opfylder en række specifikke kompetencemæssige krav.
Botjeks energikonsulenter er godkendte til at udarbejde energimærker til erhverv og store ejendomme.
Udførelsen af energimærkningen
Har du brug for energimærkning af erhvervsejendomme, eller er din nuværende energimærkning af ejendommen udløbet, kan du få fornyet din energimærkning hos os.
Energimærkning af erhverv, eksempelvis handel og service samt flerfamiliehuse på over 500 m², kan kun udføres af en energikonsulent, der er godkendt hertil.
Vi kan udarbejde en ny energimærkning til dig, der lever op til de højeste kvalitetskrav, så du kan fremvise et gyldigt energimærke for din ejendom.
Den udsendte energikonsulent besigtiger bygningen og registrerer de tekniske installationer, belysning samt klimaskærmens isoleringsværdier og arealer. Skjulte bygningsdele såsom isolering af terrændæk kan evt. findes i tegningsmateriale eller vurderes ud fra gældende bygningsskikke på opførelses- eller renoveringstidspunktet. Vi undersøger desuden muligheden for tilslutning til fjernvarme eller installation af andre klimavenlige varmeanlæg
Bygningsejeren kan ved at udlevere tegninger, forbrugsoplysninger, hulmursattest og andet bygningsmæssigt relevant materiale bidrage til, at energimærket bliver så retvisende som muligt.
Alle data og resultater fra gennemgangen samler vi i en energimærkningsrapport, som giver dig et overblik over den energimæssige tilstand i ejendommen. Her fremgår blandt andet dokumentation for energimærkningen og den energiklasse, som ejendommen ligger placeret i.
I rapporten er desuden beskrevet, hvilke muligheder der er for optimering af energiforbruget i ejendommen, som kan bruges til at planlægge og lave energirenoveringer for at mindske energiomkostningerne og forbedre energimærkningen og ejendommens energiklasse.
Der kan være flere fordele ved dette. En af de væsentligste fordele er naturligvis, at du kan forbedre energiforbruget, mindske co2 udledningen og dermed gøre bygningen mere energi- og klimavenlig, samtidig med at du reducerer energiomkostningerne.
Ved at lave energiforbedringer, som forbedrer ejendommens energimæssige stand, kan du desuden forbedre din energimærkning og opnå en bedre energiklasse for bygningen. Dette kan være med til at øge bygningens værdi, så du kan øge salgsprisen eller øge lejeindtægterne hos dine lejere.
Det kan derfor med fordel betale sig at bruge energimærkningen af erhvervsejendommen til at lave energiforbedringer og få en bedre energimærkning og energiklasse.
Ved energimærkning af nybyggeri er det et krav, at der udleveres en opdateret energirammeberegning som XML-fil, byggetilladelsen, energidata for vinduer, varme- og ventilationsanlæg m.m.
Vi er specialiseret i at udarbejde energimærke til erhverv og store ejendomme. Kontakt din lokale Botjek afdeling for at høre mere om energimærkning til erhvervsejendomme.
Vi tilbyder også energimærke til private.
Det siger vores kunder om os
Skala for energimærke
Bygninger kan energimærkes efter to forskellige principper, nemlig beregnet forbrug eller faktisk forbrug. Hvis I sælger eller udlejer mere end 25 % af bygningen, skal I altid energimærke ud fra beregnet forbrug. Faktisk forbrug bruges til store bygninger, hvor drift og adfærd har stor indflydelse på energiforbruget. Denne type energimærkning stiller store krav til driftsdata og kan ikke anvendes ved salg.
Under alle omstændigheder vises energimærket på en skala fra A til G, hvor A er delt op i A2020, A2015 og A2010. Årstallet henviser til det bygningsreglement, som bygningen opfylder. A2020 er det laveste energiforbrug og G det højeste. Kun de bedste lavenergibygninger kan få A2015 og A2020.
Bestil tilbud med fast pris på energimærkning
Ring eller bestil et uforpligtende tilbud med en fast pris på energimærkning af bygninger og erhvervsejendomme hos os.
Ønsker du yderligere information om vores ydelser, så er du velkommen til at kontakte os. Bestiller du et uforpligtende tilbud for at få en pris, kontakter vi dig inden for 24 timer med et tilbud på det store energimærke.