Digital tilstandsrapport (DTR)

Hvad er en Digital Tilstandsrapport?

En Digital Tilstandsrapport – eller DTR, som den også kaldes – er en slags digitalt bilag til den skrevne tilstandsrapport. Den udarbejdes af den samme bygningssagkyndige, som laver den skrevne tilstandsrapport, og indeholder fotodokumentation på de anmærkninger, der beskrives deri.

Hvis du skal sælge din ejendom, leder efter eller netop har købt ny bolig, skal du forholde dig til et hav af forhold og instanser – herunder udbedring af eventuelle fejl og mangler, som fremgår af boligens tilstandsrapport.

Selvom denne indeholder fyldestgørende beskrivelser af boligens skader, er det alligevel udfordrende at afkode, hvad de byggetekniske anmærkninger reelt betyder. Mange anmærkninger lyder mere skræmmende, end de i virkeligheden er, men ved hjælp af billeder er det nemt at afmystificere dem og dermed opnå større tryghed i købsprocessen.

Her kan du se et eksempel på vores Digitale Tilstandsrapport.

Foto af Lars Heise, der er bygningssagkyndig og energikonsulent hos Botjek i Esbjerg og Sønderborg

Kontakt os for en uforpligtende snak

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt.
I hverdage mellem kl. 9-15 eller inden for 24 timer.


Høj kundetilfredshed
TrustScore på 4,5. Kunderne vurderer vi leverer en fremragende ydelse.
Høj kvalitet
Vi lever op til byggeriets kvalitetskontrol og yder professionel og uvildig rådgivning.
Hurtig levering
Vi kontakter dig inden for 24 timer og kommer ud til dig inden for 5 hverdage.

Få et uforpligtende tilbud indenfor 24 timer

Gør din boligjagt hurtigere og lettere

Er du på jagt efter et nyt hjem, bliver processen både hurtigere og lettere for dig, hvis du har adgang til visuelle rapporter på de boliger, du overvejer at købe.

Boligjagten bliver hurtigere, fordi du ikke skal bruge tid på at læse og forstå de fagtekniske beskrivelser af en boligs fejl og mangler. I stedet kan du på ingen tid se et billede af skaden – måske imens du sidder hjemme i sofaen eller besøger din drømmebolig? Desuden vil en håndværker hurtigere kunne svare på spørgsmål om udbedring af skader, hvis du kan sende ham et billede af skaden.

Boligjagten bliver lettere, fordi et billede er nemmere at tyde end karakterer som K1, K2 og K3 suppleret af fagtekniske beskrivelser. På et billede vil du for eksempel kunne se, om en K2 dækker over noget, som bliver dyrt at reparere eller blot en løs tagsten, som du selv kan sætte på plads.

Det bliver med andre ord lettere for dig at vurdere, om anmærkningerne i tilstandsrapporten skal afholde dig fra at købe drømmeboligen.