Undgå anmærkninger i tilstandsrapporten med en førsynsrapport

Når et hus skal sælges, er det ikke kun salgspris og beliggenhed, der er afgørende for købsbeslutningen.

Boligens stand og skader i tilstandsrapporten har nemlig også en stor betydning for køberens valg.

For at gøre din bolig mere attraktiv på markedet kan det derfor være en god idé at få styr på skaderne, inden du sætter den til salg.

På denne måde kan din bolig give et bedre førstehåndsindtryk til mulige købere – både på papir og ved fremvisninger.

Hvad er en førsynsrapport?

En førsynsrapport er en kladde af din kommende tilstandsrapport.

Med en førsynsrapport har du derfor mulighed for at læse kladden til din kommende tilstandsrapport igennem, før den er helt færdig.

Det kan skabe en vis tryghed, da det er meget normalt, at du som boligejer kan være en smule nervøs for tilstandsrapportens dom, da den kan have stor betydning for dit salg.

Med en førsynsrapport kan du som sælger få et overblik over skader og forhold, der ville tage sig dårligt ud i en tilstandsrapport, og du har derfor mulighed for at udbedre dem, inden tilstandsrapporten skrives.

Ønsker du derimod ikke at få udbedre noget, udarbejder og indberetter den bygningssagkyndige efterfølgende den gyldige tilstandsrapport.

Hvor længe er en førsynsrapport gyldig?

Førsynsrapporten udarbejdes – ligesom tilstandsrapporten - af en bygningssagkyndig, som har til formål at give et professionelt og neutralt billede af boligens synlige skader og risiko for skader.

Når du bestiller en førsynsrapport, har du 2 måneder til at få udbedret de skader eller risiko for skader, som nævnes i rapporten.

Inden tidsfristen udløber, skal du aftale tid for ny besigtigelse, hvorefter den bygningssagkyndige udarbejder og indberetter tilstandsrapporten.

Kontakt os for en uforpligtende snak

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt.
I hverdage mellem kl. 9-15 eller inden for 24 timer.


Høj kundetilfredshed
TrustScore på 4,6. Kunderne vurderer vi leverer en fremragende ydelse.
Høj kvalitet
Vi lever op til byggeriets kvalitetskontrol og yder professionel og uvildig rådgivning.
Hurtig levering
Vi kontakter dig inden for 24 timer og kommer ud til dig inden for 5 hverdage.

Få et uforpligtende tilbud indenfor 24 timer

Hvordan foregår en førsynsrapport?

Inden besigtigelsen af din bolig indhenter den bygningssagkyndige BBR-oplysninger, beskrivelse af ejendommen og anden relevant information, der er tilgængelig. Her skal du som sælger sørge for at udfylde et sælgeroplysningsskema, som indeholder spørgsmål om nuværende og tidligere forhold omkring ejendommen, samt aflevere tegninger af bygningen (dvs. plan-, snit- og facadetegninger).

Under besigtigelsen vil den bygningssagkyndige foretage en gennemgang af boligen, hvor der vurderes og registreres forhold, som kan ses.

Her vil den bygningssagkyndige bruge enkelte hjælpemidler, men fjerner hverken gulvtæpper, møbler eller lignende.

Under denne gennemgang vil hver enkel skade eller risiko for skade blive vurderet og få en anmærkning, som viser, hvilken betydning

skaden har for bygningsdelen (her anvendes der et system med fire forskellige anmærkninger).

Det er dog vigtigt at huske, at anmærkningerne udelukkende er vurderinger og derfor ikke siger noget om prisen for udbedring af eventuelle skader.

Efter besigtigelsen af din bolig gennemgår den bygningssagkyndige de punkter, hvor det giver god mening at få skader eller risiko for skader udbedret.

På denne måde har du mulighed for at undgå nogle skader i tilstandsrapporten, og du kan derfor få en "pænere" tilstandsrapport, som gør din bolig mere attraktiv for en kommende køber.

Du er selvfølgelig altid velkommen til at stille spørgsmål til både besigtigelse og førsynsrapporten.

Ønsker du at høre mere om førsynsrapport?

Hos Botjek er du i trygge hænder, og vi kan hjælpe dig med at få det bedste ud af dit projekt.

Vores bygningssagkyndige har nemlig mange års erfaring med byggeteknisk rådgivning, førsynsrapporter og tilstandsrapporter, og vi står klar til at hjælpe dig, så du kan få et overblik over eventuelle skader og forhold, der kan udbedres i din bolig, inden tilstandsrapporten skrives.