Byggesagkyndig og energikonsulent giver rådgivning til kunde

Køberrådgivning

  • Har du de faglige kompetencer til at gennemskue de byggeteknisk forhold?
  • Kan du vurdere boligens generelle tilstand?

Få en uvildig og kompetent byggeteknisk vurdering af din kommende bolig

Patriciervilla

Drømmer du om at købe en bolig?

Køb af bolig er en stor beslutning. Uanset om du køber bolig for første gang eller har prøvet det før, står du over for en lang række faktorer, du skal tage stilling til.

Vi tilbyder en uvildig og kompetent byggeteknisk vurdering af din potentielt kommende bolig, så du kan træffe de bedste valg for dig og din familie.

Få faglig indsigt, inden du køber

Botjek er Danmarks førende leverandør af uvildig køberrådgivning, når du overvejer at købe bolig. Med erfaring fra mere end 10.000 årlige ejendomsbesigtigelser, giver vores eksperter dig fakta om boligens nuværende tilstand og viden om den fremtidige vedligeholdelse. Har du ønsker om at bygge om eller til, kan vi drøfte mulighederne.

Vores rådgivere har mange års erfaring med byggeteknisk rådgivning om boliger og er uddannede bygningskonstruktører, arkitekter, ingeniører, bygningssagkyndige og energikonsulenter.

Bygningssagkyndig og energikonsulent i gang med at besigtige en ejendom

Det siger vores kunder om os

"Hjælpsom og punktlig konsulent, som udarbejdede rapporter meget hurtigt efter besøg. Derudover god hjælp fra administration ift. at aftale nyt møde (fik udarbejdet en kladde på tilstandsrapport oprindeligt)."

Henrik Sigmer - 07-06-2020

"Ukompliceret proces, hurtig rapportering, fin udnyttelse af digitale muligheder."

Svend Mertz - 05-06-2020

"Vores oplevelse er, at det blev udført meget professionelt, og med en virkelig god forklaring på skaderne. Ligeledes følte vi os trygge i, hvilke skader som vi skal udbedre, og hvilke vi ikke behøver inden salget."

Marice Charlotte - 03-06-2020

"Jeg blev kontaktet hurtigt. Det var muligt at I selv hentede nøgle ved mægler, så jeg ikke behøvede være på adressen. 4 timer efter sidste planlagte tid modtog jeg alle 3 rapporter, det kalder jeg hurtig og effektiv service.

Pia Jeppesen - 06-06-2020

"En meget personlig og behagelig kontakt med fornuftige forklaringer til bedømmelserne, samt med anvisning til løsninger på problemerne."

Erik Toft Jensen - 13-06-2020

"Utroligt flinke og effektive konsulenter med godt humør, og havde man spørgsmål fik man et godt og forståeligt svar man kunne bruge til noget."

Anton Peter - 24-05-2020

"God respons fra starten. Hurtig fremsendelse af materiale, der skulle udfyldes. Flinke og rare personer, der kom og lavede de 3 rapporter. Tak for god behandling."

Lene Kristiansen - 19-02-2020

"Det er første gang vi prøver dette, og jeres konsulent satte sig ned med os og fortalte os, hvordan det foregik trin for trin og tog os med gennem hele processen, og gav sig god tid til at svare på de spørgsmål vi måtte have. En rigtig god oplevelse."

Christina Milbrat - 13-02-2020

"Både konsulenten på el- og tilstandsrapporten var grundige og ordentlige. De kunne på redelig vis argumentere for de ting, de påpegede."

Søren Bo Husum - 25-02-2020

"Personlig og professionel. Kundeservice når det er bedst."

Maria Wivel - 18-02-2020

"Det var hurtigt og nemt at finde aftale for syn af hus. Konsulenten var meget venlig og informerede fint og grundigt. Efter syn var det meget let at komme i kontakt med konsulent ift. spørgsmål."

Susanne Barker - 06-10-2019

"God og faglig orientering i undersøgelsens forløb - behagelige konsulenter."

Inge Nørgaard - 29-01-2020

"Kompetent person, der var god til at vise og snakke om fejl og mangler. Man er altid lidt nervøs, når der skal laves alle de rapporter. Men det var en god oplevelse. Tak."

Henning Lund - 02-10-2019

“I kom hurtigt. Jeg ringede torsdag eftermiddag og I kom mandag formiddag. Det var en meget professionel og god gennemgang af alle papirer. En god oplevelse.”

Maj-Britt Sønderup - 08-10-2018

"Kompetente og venlige medarbejdere med tid til at forklare tingene, vi spurgte ind til."

Aase Louise - 05-02-2020

"Flinke folk med stor faglig viden."

Frank Blicher - 22-02-2020

“Konsulenten var utrolig behagelig og tog sin tid til at fortælle mig om, hvad han kiggede på og hvorfor”

Michelle Faber - 08-11-2018

"Begge konsulenter virkede meget erfarne indenfor fagområderne. God mundtlig og skriftlig formidling. Rapporter stemmer overens med, hvad jeg blev orienteret om efter endt gennemgang. God rådgivning i relation til observerede mangler og denne rådgivning lægger et godt grundlag for prioritering af min udbedring af fejl og mangler."

Kristian, Hillerød - 10-02-2020

"De to mænd fra Botjek var yderst behagelige og var meget forklarende."

Sidsel Grønn - 29-01-2020

"Fin forklaring inden udarbejdelsen og fyldestgørende information efterfølgende. Behagelig personlighed."

Maja Nørdrup - 05-06-2020

“I var så søde og rare og gav jer god tid til at forklare tingene for os. Tusind tak for hjælpen”

Jette Løvendahl - 08-10-2018

"Dem der var hos os, var meget dygtige og grundige. De var også gode til at forklare."

Mette Lundegaard - 06-02-2020

“Super god byggesagkyndig og elmand, der var gode til at forklare sig”

Malene Jensen - 08-10-2018

"Venlig konsulent og omhyggelig gennemgang af boligen."

Ingelise Holmsgaard - 14-02-2020

“God dialog og forklaring på de fundne anmærkninger.”

Preben Jørgensen - 08-10-2018

"Grundig gennemgang af sympatiske konsulenter."

Bent Hansen - 23-02-2020

"Der var ikke den store forstyrrelse i vores hverdag. Hvis vi spurgte om noget, fik vi svar. Efter udarbejdelsen af rapporten blev vi orienteret om, hvorfor vi fik nogle "k"-er. Det var rigtigt dejligt."

Sanne Boiskau - 01-02-2020

"Professionelt forløb med de berørte parter."

Henrik Walter - 06-02-2020

"Alt gik super fint, alle aftaler blev holdt. God service ved gennemgang efter udarbejdelse af tilstandsrapport."

Lone Høhrmann - 22-03-2020

"En saglig og faglig god oplevelse."

Anders Kyllingsbæk - 07-02-2020

Din uvildige byggetekniske rådgiver

Banken kan hjælpe dig med de økonomiske aspekter ved køb af bolig. Advokaten tager sig af det juridiske. Men hvem hjælper dig med at gennemskue de byggetekniske forhold og rapporter, så du reelt ved, hvad det er for en bolig, du køber? Det er der ofte ingen, der gør.

Vi har faglig viden og erfaring med boliger, så vi kan vurdere boligens generelle tilstand og give dig den nødvendige byggetekniske rådgivning, inden du køber. På den måde ved du fuldstændig, hvad du går ind til. Og vi er 100 % på din side og varetager kun dine interesser.

Vi fortæller dig, hvad der egentlig står i tilstandsrapporten, energimærkningen og elinstallationsrapporten.

Derved får du et overblik over alvoren af de skader, der eventuelt måtte være.

Derudover informerer vi dig om de ting, der ikke er omfattet af tilstandsrapporten. Det kan bl.a. være forhold som er uhensigtsmæssige, ikke besigtiget eller er normale for ejendommens type og alder. Vi præsenterer desuden hvilke investeringer, du skal forvente de næste 5-10 år.

Køberrådgivningen foretages af en af vores beskikkede bygningssagkyndige.

Udfyld formularen
og vi kontakter dig inden for 24 timer

Tak for din henvendelse

Hvad indeholder vores køberrådgivning?

1. Gennemgang af boligen med fokus på fejl og mangler
Vi gennemgår boligen fysisk, så du ved, hvad du køber – før dit boligkøb er bindende. Er der bemærkninger på elinstallationsrapporten, kan vores el-tekniker hjælpe dig med at vurdere disse. De juridiske konsekvenser af bemærkninger i tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten kan vi også forklare dig.

2. Gennemgang af ejendommens rapporter
Hvis du køber hus, sommerhus eller ejerlejlighed, får du normalt udleveret en tilstandsrapport, elinstallationsrapport og et energimærke.

Tilstandsrapporten beskriver ejendommens stand og eventuelle fejl eller skader. Det samme gør elinstallationsrapporten – bare i forhold til ejendommens installationer. Men tilstandsrapporten giver også en række andre nyttige oplysninger, f.eks. om boligens areal svarer til det antal m2, der står i BBR, om der er bygningsdele, der ikke er besigtiget af den byggesagkyndige, sælgers oplysninger om ejendommen og meget andet. Men det er svært for de fleste at vurdere, hvad de enkelte oplysninger betyder både i praktisk og ikke mindst juridisk. I forbindelse med gennemgangen sikrer vi, at du forstår, hvad anmærkningerne betyder.

3. Vurdering af boligens skader og fejl samt et skøn over omkostningerne til at udbedre dem

4. Generel vurdering af ejendommen i forhold til tilsvarende ejendomme
Når gennemgangen er afsluttet, giver den byggesagkyndige en generel vurdering af ejendommen set i forhold til tilsvarende ejendomme af samme alder og byggestil.
Den bygningssagkyndige gennemgår til sidst de vigtigste ting, du som mulig køber skal være opmærksom på ved den pågældende ejendom.

5. Rådgivning om ejerskifteforsikring
At tegne en ejerskifteforsikring er en gode idé for både køberen og sælgeren af en bolig. Hvis du som køber ikke tegner en ejerskifteforsikring, overtager du risikoen for gamle fejl og skader, der er opstået før din overtagelse – og som derfor ikke er dækket af din husforsikring.

Den bygningssagkyndige kan give gode råd i forhold til valg af ejerskifteforsikring og ejerskifteforsikringsselskab. Den bygningssagkyndige kan også orientere om forhold i tilstandsrapporten, der er vigtige at være opmærksom på i forhold til ejerskifteforsikringen. Det kunne fx være anmærkninger i tilstandsrapporten, der kan medføre at ejerskifteforsikringen tager forbehold og ikke vil dække specifikke skader.

Læs mere om ejerskifteforsikring her

Video om huseftersynsordningen


6. Byggeteknisk rådgivning om forventet vedligeholdelse af boligen, så I kender driftsomkostninger for fremtiden

7. Byggeteknisk rådgivning om muligheder og udfordringer ved at ændre på boligen

Den byggetekniske rådgivning er normalt mundtlig og foretages altid på ejendommen i samarbejde med jer, men andre muligheder kan aftales individuelt.

Vi tilbyder landsdækkende service med vores køberrådgivning. Vi har lokale byggesagkyndige i hele landet, så overvejer du at købe et nyt hus, så kontakt os med vores køberrådgivning, så finder vi den bedste bygningssagkyndige til opgaven.

Læs mere
Læs mindre

Vælg et af vores mest populære produkter

Byggesagkyndig udarbejder tilstandsrapport til et hus

Tilstandsrapport

Få tjekket tilstanden på din bolig, og få styr på skaderne

LÆS MERE

Eltekniker foretager et eleftersyn

Eleftersyn

Vores el-tekniker gennemgår din ejendom, og du undgår overraskelser

LÆS MERE

Energikonsulent Kontrollere Isolering ift. energimærke

Energimærke

Vi synliggør energiforbruget, og giver forslag til forbedringer

LÆS MERE

Tilstandsrapport, elinstallationsrapport og energimærke

Pakkeløsning

Få det du har brug for i én samlet pakke:

  • Tilstandsrapport
  • Eleftersyn
  • Energimærke

LÆS MERE

Viden og råd

Renovere Hus2

Energibesparelse

Energioptimering

Renovering

Renovering og energioptimering

Der kan spares penge i mange huse ved at tænke i energioptimering.
Læs mere
Højspændingsledninger

Energibesparelse

El-afgift

Varmeregning

Hvad ændrede el-afgift betyder for dig

Nu er det meget billigere for dig at varme dit hus op med med grøn energi som f.eks. varmepumpe
Læs mere
Søren Og Christian Funch

Energibesparelse

Energirenovering

Tilskud

Energitjek til boligen er i høj kurs

Botjek hjælper med energimærkningen, så du kan optimere energien og få tilskud fra Energistyrelsen.
Læs mere